10 juwelenmerken die je moet volgen op Instagram

Geüpdatet op 9 november 2018 door Laure Vandendaele
10 juwelenmerken die je moet volgen op Instagram

Ook met een fijn, delicaat juweel kan je een statement maken. Deze kleine en minder kleine juwelenmerken met inspirerende Instagram accounts zijn het volgen dan ook zeker waard. Opgelet: volgen kan schadelijke gevolgen voor je bankrekening (en wekelijkse schermtijdbalans) hebben.

Niet mis met statement halskettingen, big hoops en uit de kluiten gewassen cocktailringen, maar tegenwoordig trekken vooral hun minimalistische en fijne tegenhangers onze aandacht. Want ook met een fijn, delicaat juweel kan je een statement maken of een extra touch aan je outfit geven. Geen betere plek om te windowshoppen dan op Instagram natuurlijk, deze juwelenmerken zijn inspirerend om te volgen, maar vooral mooi om te dragen.

Op zoek naar een mooie verlovingsring? Deze verlovingsringen zijn het populairst bij millennials.

CATBIRD @catbirdnyc

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Floating 🏹💎✨

Een bericht gedeeld door Catbird (@catbirdnyc) op

Ga je binnenkort naar New York? Zet dan zeker een bezoek aan Catbird op je to do-lijstje. In dit 'Brooklyn mecca for all things sparkly and exciting' vind je originele, dromerige juwelen in - niet onbelangrijk om te weten - verschillende prijscategoriën. Ook al scrollend vanuit je luie zetel is het heerlijk wegdromen bij de 'The Swan' verlovingsringen en we kunnen alleen maar dromen dat we de 'angel hair' halsketting onder de kerstboom vinden.

1/

JUST FRANKY @justfrankyjewellery

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Jewellery essentials 😏 Combine your Just Franky with other rings #justfranky

Een bericht gedeeld door Just Franky (@justfrankyjewellery) op

 

De juweeltjes mogen er dan wel vrolijk en speels uitzien, als het om kwaliteit gaat is het serious business. Alle juweeltjes worden door hoog opgeleide goudsmeden met 14 karaats goud gemaakt. Hun Instagrampagina heeft een vrolijke vibe en geeft je om de een of andere reden zin om meteen op vakantie te vertrekken.

De juwelen van Just Franky zijn in België verkrijgbaar bij Juwelier Paul, online bestellen kan via just-franky.com

2/

UNCOMMON JAMES @uncommonjames

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@kristincavallari cozied up in the ultimate power couple: Crescent & Helix #UJjewels #UJBabe #Beach

Een bericht gedeeld door Uncommon James (@uncommonjames) op

Laguna Beach-gezicht Kristin  ruilde de wilde feestjes in Tijuana al lang geleden in voor een leven als getrouwde vrouw, moeder van drie kinderen én entrepreneur. Haar juwelenlijn 'Uncommon James' werd groot dankzij sociale media en eerder dit jaar opende de blondine een eerste winkel in haar nieuwe thuisstad Nashville. De collectie bestaat uit fijne, on trend juweeltjes en via de Instapagina is het heerlijk binnenkijken in de garderobe van Cavallari.

3/

MARIA TASH @maria_tash

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The #CuratedEar of one of our #London piercers in #Harrods, Jasmine. This ear is styled with opals, diamonds and black diamonds. Small opals adorn the #tragus, and #daith while statement opal spikes glow from the earlobe and a @Maria_Tash opal Tiara stud crowns the look in the #TashRook. Diamonds eternity rings lead into petite black diamonds along the rings edge.⠀⠀ .⠀⠀ Book now at mariata.sh/booknow⠀⠀⠀ .⠀⠀ Piercing and styling are available in 🇺🇸⠀ #NewYork, 🇬🇧⠀ #London, 🇮🇹 ⠀ #Rome 🇮🇪 ⠀ #Dublin and soon in 🇦🇪⠀ #Dubai.⠀⠀ ⠀⠀ 📸: @touch.of.colour #piercer⠀⠀ 🏬: @Harrods⠀⠀ 💍: @maria_tash #LuxuryPiercing #Piercing #Piercings #daithpiercing #traguspiercing #conchpiercing

Een bericht gedeeld door Maria Tash (@maria_tash) op

Eén blik op de Instagrampagina van Maria Tash en je vraagt je af waarom je in hemelsnaam maar één gaatje per oor hebt. Zo'n hashtag 'curated ear' ziet er immers zoveel cooler uit. De pijn om extra gaatjes te laten maken is een ding, maar het is vooral de prijs per juweeltje die pijn doet. Niet goedkoop, maar oh zo mooi en dus blijven we op de Instagrampagina scrollen, al was het maar voor le plaisir des yeux.

De juweeltjes van Maria Tash zijn verkrijgbaar bij AXL Jewelry Store in Brussel.

4/

VANESSA MOONEY @vanessamooney

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

What are your finishing touches for October?!!! 🌈🍸👻

Een bericht gedeeld door Vanessa Mooney (@vanessamooney) op

Leeuwenkoppen, gekleurde stenen en ringen die smeken om 'gestackt' te worden, de juwelen van het LA merk Vanessa Mooney geven een instant cool-factor aan iedere outfit.

5/

WANDERLUST + CO @wanderlustandco

De juweeltjes van Jenn Low, oprichtster van Wanderlust + Co werden al gespot bij Gigi Hadid, Romee Strijd en Olivia Culpo. Girl Power en girl squad vormen de inspiratie achter alle collecties. Op zoek naar een schattig hartvormig medaillon of een halsketting met je geboortesteen? Dan zit je alvast goed bij dit budgetvriendelijke merk.

6/

I.Ma.Gi.N Jewels @imaginjewels

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

So in love with our classic June necklace #imaginjewels

Een bericht gedeeld door I.Ma.Gi.N. Jewels Official (@imaginjewels) op

De grote kracht van het Belgische I.Ma.Gi.N. Jewels is ongetwijfeld de prijs. Zowel in de webshop als in de winkels in Antwerpen en Gent vind je betaalbare en elegante stukken die je kan combineren of apart kan dragen. Heb je iets meer budget te spenderen? Dan zijn er ook juweeltjes in 14 karaat goud met kleine diamantjes. De Juno halsketting staat alvast hoog op onze wishlist.

7/

PASCALE MONVOISIN @pascalemonvoisin

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Gold & Garnet heart . L’Amour necklace #PascaleMonvoisin

Een bericht gedeeld door Pascale Monvoisin (@pascalemonvoisin) op

Française Pascale Monvoisin maakt coole, nonchalante juwelen die je nooit meer uit wil doen. Leuk om te weten: ook Meghan Markle is fan.

8/

MELANIE VAN DOOREN @melanievandooren

De Belgische juwelenontwerpster Melanie Van Dooren maakt naast sobere, tijdloze stukken ook unieke juwelen op maat. Wij zijn helemaal dan van de family tree ringen, een verzameling van fijne juweeltjes, speciaal gecreëerd om unieke levensgebeurtenissen te vieren.

9/

MARK BROUMAND @markbroumand

Wie houdt van grote, schitterende diamanten is bij Mark Broumand aan het juiste adres. Op de pagina van de juwelier uit Los Angeles krijg je dagelijks filmpjes van indrukwekkende verlovingsringen en al even indrukwekkende huwelijksaanzoeken te zien. Zoveel schittering is natuurlijk niet goedkoop, maar dromen mag, niet? Toch liever een meer budgetvriendelijk alternatief. Deze Belgische verlovingsringen hebben écht diamanten én een schappelijke prijs.