Getest: dit toestel masseert gezellig thuis je rimpels weg

Geüpdatet op 11 juli 2019 door Isabelle
Getest: dit toestel masseert gezellig thuis je rimpels weg

“Bzzzzzzzt.” TV-avondjes gaan sinds een maand gepaard met een zacht zoemend geluid. Waarom? Omdat ik vanuit mijn luie zetel rimpels voorkom! Wait, what?

Concreet: ik test NEWA, een anti-aging formule die bestaat uit een apparaat en liftende gel. De behandeling werkt op basis van 3DEEP-technologie, ontwikkeld in samenwerking met dermatologen, en stimuleert de aanmaak van collageen onder de opperhuid. Het toestel maakt gebruik van zes elektroden en zendt thermische warmte-energie naar de diepe lagen van de huid en dàt is wat de collageenproductie activeert. Beloofde resultaat? Niet alleen zouden specifieke rimpels na zes maanden vervagen, ook je hele gezicht krijgt een lift dankzij verstevigende gezichtscontouren en een elastischer huid.  Last but not least: ook je teint krijgt een oppepper.

Waarom ik dit uittest? Ik heb nog niet veel last van rimpels, maar het is wetenschappelijk bewezen dat ook jonge huiden tijdig aan rimpelbestrijding moeten doen en de lijntjes van morgen nu al verborgen liggen in onze huid: vanaf haar dertigste zou een vrouw per jaar gemiddeld 1,5% collageen, de stof die de huid jong houdt, verliezen. Het is dan ook erg belangrijk om letterlijk onderhuids je gelaat te verzorgen en zo goed mogelijk te wapenen tegen de tand des tijds.

Hoe gaat het in zijn werk? Erg ingewikkeld is NEWA niet: je spuit twee streepjes gel over de elektroden, zet het toestel aan en laat het met draaiende bewegingen over de te behandelen zone van je gezicht glijden. Door middel van een aangenaam warme temperatuur, wordt de gel op die manier in je huid gemasseerd. Het toestel is ontwikkeld voor zes specifieke zones over je wangen en mondomtrek, je oogcontouren en tenslotte ook je kin en hals. (Opgelet: voorhoofdrimpels kan je met dit toestel niet bestrijden.) Eén “zonebehandeling” duurt ongeveer vier minuten en het toestel zal vanzelf stoppen wanneer je tijd erop zit, waarop je opnieuw begint voor de volgende zone. Meer dan een kwartiertje zal je hier dus nooit aan besteden. Mijn tip: ik deed dit altijd lekker gezellig ’s avonds voor TV. Opgelet: zorg ervoor dat je huid goed gereinigd is voor je aan de slag gaat, anders zal je minder snel resultaat krijgen. Herhaal dit ritueel de eerste maand vijf keer per week en schakel daarna over op twee wekelijkse behandelingen, na zes maanden zou je een opvallend verschil moeten merken.

Mijn resultaat? Ik zit nog maar een maand ver, maar kan nu al meespreken van een gezondere teint en algemeen “frisser” effect in mijn huid. Hij voelt luchtiger aan en straalt net dat tikkeltje meer dan enkele weken geleden -en dat ondanks de druilerige herfst waarin we zijn beland. Leuk dus dat de behandeling niet enkel rimpels in se aanpakt, maar ook de algemene gezondheid van de huid een duwtje in de rug geeft. Benieuwd wat het effect op lange termijn zal zijn! Enige kanttekening: ik vind het jammer dat het toestel niet voor het voorhoofd ontwikkeld is, want laat dat nu net de enige zone zijn waar nu al een kleine rimpel zit...

Ook testen? Surf naar NEWA voor de online shop of meer info over de verkooppunten -reken €349 voor een starterskit met gel, €39,90 voor de gel apart.