Welke winkelopeningen mag je dit najaar niet missen?

Geüpdatet op 12 september 2018 door Isabelle
Welke winkelopeningen mag je dit najaar niet missen?

Een nieuw seizoen brengt traditioneel heel wat nieuwe winkels met zich mee en de oogst is bijzonder inspirerend dit jaar. Dit zijn de adresjes die je dit najaar zeker moet verkennen:

1/

Twïnfever

Toos Franken 

Insiders stonden er al jaren op te wachten en de stap is bij deze eindelijk gezet: de Belgische ontwerpster Toos Franken, die tot nu toe enkel vanuit haar Limburgse atelier verkocht, opende net haar eerste eigen winkel. En wat voor één! Franken mikte meteen op de Antwerpse Nationalestraat en bracht in een prachtig pand haar donkere, romantische looks onder. Kiezen voor Toos is kiezen voor poëzie, voor een ietwat mysterieuze look, voor luxe en voor ambacht. Needless to say: wij hebben een zwak voor het label -ontdek hier meer over de wereld van Toos Franken

Nationalestraat 25, 2000 Antwerpen

TWÏNFEVER 

We blijven in Antwerpen voor een bezoekje aan Twinfever, een gloednieuwe concept store onder leiding van de tweelingzussen Ester en Hadasse DeKoning. Beiden proefden als model al van de modewereld, tijd voor een eigen project. In de poederroze winkel vind je merken als Kenzo, Alexa Chung, Salvatore Ferragamo, Brognano, Sportmax en Adidas by Stella McCartney, maar ook niche parfums en unieke interieurspullen. Twïnfever legt bovendien de nadruk op persoonlijke service op maat en zijn niet bang hun naaiskills boven te halen om je te helpen.

Steenhouwersvest 18, 2000 Antwerpen

2/

Guillaume

In Gent opende "inspiratiehuis Guillaume" de deuren. Wat je onder "inspiratiehuis" moet verstaan? Een prachtige kijkwoning, volledig opgeknapt en ingericht door interieurarchitect Guillaume Van Durme, waarin alles -inclusief het huis zelf- te koop staat. De verschillende kamers van het huis, ingericht alsof er echt iemand woont, doen dienst als showroom voor opkomende designers. Op die manier leer je op een huiselijken toegankelijke manier kennismaken met design. Daarnaast is er ook een eventruimte voorzien.

Oude Houtlei 2, 9000 Gent

3/

Akaso

AKASO

Ken je Akaso nog niet? Het Belgische label laat haar prints en patronen ontwerpen door de Ethiopische Kara stam, bekend om haar rijke bodypainting cultuur. Elke afzonderlijke print is het werk van een vast team Kara artiesten, die door Akaso worden vergoed als waren het Westerse freelance ontwerpers.  Bezieler Philippe Vertriest, zelf vader van twee Ethopische dochters, bedacht deze vernieuwende manier van “co-creatie” in zijn zoektocht naar een etnisch label dat ook ethisch moet zijn. Dat aan zo’n filosofie niet noodzakelijk een torenhoog prijskaartje hangt, bewijst het label ook. Een mooi verhaal, dat aan een nieuw hoofdstuk begint met de opening van een eigen winkel in Antwerpen.

Nationalestraat 15-17, 2000 Antwerpen

Xandres 

In Kortrijk pakt Xandres uit met een gloednieuwe winkel die alle lijnen van het Belgische modehuis verenigt: Xandres, Xandres Gold en Xandres Studio liggen er voor het eerst allemaal samen in de rekken. Daarnaast deed Xandres beroep op de Belgische creative studio Maister voor de inrichting van de shop, ook goed voor deco inspiratie dus…

Lange-Steenstraat 41, 8500 Kortrijk

4/

Code Civil 

Code Civil

Stel: je hebt een jarenlange loopbaan in de software industrie op zitten en over de hele wereld gewoond. Plots kom je na de Verenigde Staten, Ierland en de Verenigde Arabische Emiraten in België terecht en komt het erop aan een nieuwe draai te geven aan die bloeiende carrière. Wat doe je? In het geval van de Franse Tania Jarre is dat een eigen concept store uit de grond stampen. Eentje die een mix brengt van gevestigde labels en onbekendere merken, die ze tijdens haar vele reizen en jobs in het buitenland ontdekte. Dat resulteerde in een aantrekkelijke prêt-a-porter collectie, maar ook skincare. Een greepje uit het aanbod: Alph Alpha, See by Chloé, Cédric Charlier, Philosophy, Vince, Anaïs Jourden, Solid & Striped, Anya Hindmarch en Charlotte Olympia. Opgelet: de winkel in Knokke is slechts de eerste stap: volgende jaar staat ook een opening in Brussel op de planning!

Haptic House

Op zoek naar een uniek stuk in huis? Zet Haptic House op je winkelroute: in deze concept store in Deurne verzamelde designer Ben Storms een collectie meubels, textiel; keramiek, glas, juwelen, fotografie, collectie design en grafische kunst. Doorheen verschillende studio’s ontdek je het werk van Clay Club, Nathalie Van der Massen, Tideline en WIESI WIL, om maar een paar van de namen te noemen.

Tiffanys 

Nieuwe telg in de Tiffanys familie: het Belgische bedrijf viert haar vijftigste verjaardag met de opening van een 15de (!) verkooppunt, in Sint-Martens-Latem deze keer. In de gezellig ingerichte boetiek kan je terecht voor een selectie labels van eigen bodem, zoals Julia June, Gigue en Essentiel, maar ook internationaal moois zoals Arniesays, Attic&Barn, Cappellini (Peserico), Cambio, Jucca, Roberto Collina, Woolrich en Seventy.

Kortrijksesteenweg 39, 9830 Sint-Martens-Latem