Zo glip je binnen in de historische ateliers van Louis Vuitton

Geüpdatet op 11 september 2018 door Isabelle
Zo glip je binnen in de historische ateliers van Louis Vuitton

Altijd al van gedroomd om de exclusieve couture wereld achter de schermen te ontdekken? Goed nieuws: deze herfst openen de mooiste huizen van LVMH heel eventjes hun deuren voor het grote publiek. Je krijgt de kans om nooit eerder bezochte sites te verkennen en het erfgoed van Louis Vuitton, Fendi, Givenchy, Bulgari en co te leren kennen.

Wat? Les Journées Particulières is een initiatief van luxeconcern LVMH, dat tijdens het weekend van 12,13 en 14 oktober 2018 een soort van extreem high-end opendeurdag organiseert en het grote publiek toegang verschaft tot haar ateliers en andere inspirerende locaties.

Meer dan 50 merken uit 13 landen nemen deel, het dichtst bij huis is Louis Vuitton: doorheen vijf locaties in en buiten Frankrijk ontdek je het prachtige erfgoed van het huis. In Asnières (een stadje nabij Parijs) stap je het historische familiehuis van de Vuittons binnen en neem je ook een kijkje in het Special Orders atelier. In Parijs zelf krijg je toegang tot de prototypes workshop en in Grasse (Zuid-Frankrijk) maak je van heel dichtbij kennis met het parfumatelier. Om maar een paar van de aanlokkelijke bezoeken te noemen.

Hoe inschrijven? Deelnemen is volledig gratis (!), maar je moet je op voorhand wel registreren op de site van Les Journées Particulières: maak een account aan en reserveer vanaf 22 september een fast-track ticket. Vervolgens kan je de gewenste route uitstippelen en de namen van je gasten opgeven. Een unieke kans, die wij niet zomaar zouden laten liggen!