Shopping: ontdek welk hoofddeksel bij jou past

Geüpdatet op 3 september 2018 door ELLE België
Shopping: ontdek welk hoofddeksel bij jou past

Hoeden en petten raakten lange tijd in de vergetelheid. Dit najaar zijn ze weer helemaal terug en is er voor elk wat wils. Bepaal zelf tot welke categorie je behoort en shop het hoofddeksel dat best bij jou past.

1/

Het vissershoedje - The Nineties kid

Dat de nineties hot zijn, hoeft niet meer gezegd. Deze trend uit zich dit seizoen zelfs in hoeden. Herinner je je rappers uit de jaren '90 die massaal met vissershoedjes verschenen in clips? Wel, deze zijn weer helemaal terug. Of dit goed nieuws of slecht nieuws is, laten we in het midden, maar retro-lovers kunnen deze comeback vast smaken.

2/

De zeemanspet - De stoere chick

Nee we bedoelen geen pet uit de Zeeman, no worries. Wel een pet die vroeger door zeelui werd gedragen. Al een tijdje terug trendy, maar dit seizoen beschikbaar in opvallende prints en met leuke details. Deze pet past perfect bij stoere chicks, combineer hem met een leren perfecto en gescheurde jeans.

3/

De fedora - De klassevolle powervrouw

De klassieker onder alle hoeden. Een tijd lang was dit model een no-go, maar nu is de fedora weer helemaal in. Ideaal voor no-nonsense vrouwen met een elegante stijl. Deze hoed combineer je met een klassieke trenchcoat en lange laarzen voor een klassevolle powerlook.

4/

De logo pet - De urban fashionista

De logo craze is nog lang niet voorbij. Luxemerken versieren petten met retro monogrammen en labels als Balenciaga verwijzen met een knipoog naar Amerikaanse propagandapetjes. Logisch, want in de mode geldt eigenlijk dezelfde regel: iedereen moet zien tot welk kamp je behoort.

5/

De barret - Het trendy meisje

Wie aan de barret denkt, denkt aan het stereotiepe Franse meisje. Deze vergelijking is net zo achterhaald als het idee dat Parisiennes overleven op rode wijn en baguettes. Van het lieve-meisjes-imago blijft anno 2018 weinig over. Je vindt de barret nu in slangenprint, met leder of studs, ideaal voor wie steeds on trend wilt zijn.

6/

De tulband - De extraverte fashion queen

Ook de tulband kan weer helemaal. Zowel handig om een bad hair day te verbergen, als om een verpletterende indruk te maken. Dit hoofddeksel is het mooist met lange losse haren en een fluffy statement jas, niet voor doetjes dus.

LEES OOK

Nog een trend: van kop tot teen in ruitjes.

Shop matching laarsjes bij je hoed of draag een van deze kleurrijke kostuums.

Voor een extra dosis mode, bekijk het ELLE Pinterest bord met de mooiste Herfst 2018 trends.

(Stagiaire Lore Ginneberge)