De mening van ELLE: de Oscarjurk van Veerle Baetens

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Anne Poelmans
De mening van ELLE: de Oscarjurk van Veerle Baetens

the 86th academy awards-arrivalsDe insteek was super: een ontwerp van een 'Belgische'* designer voor de uitreiking van de Oscars in Hollywood. En zo belandden Veerle Baetens en haar stylist bij onze nationale trots Haider Ackermann die eerder al sterren als Victoria Beckham, Tilda Swinton, Pénélope Cruz en Janet Jackson kleedde op de rode loper. Goed gedacht!

Alleen... de uitvoering van het plan verliep iets minder gesmeerd. Als je de Oscarjurk van Veerle in het echt en van dichtbij kan bekijken zal je zeker geniale details ontdekken die zo typerend zijn voor Ackermann. Ook het rugdecolleté was opvallend en geslaagd.

Maar op de rode loper in Hollywood werkte het gewoon niet. Iets te tent-achtig, te breed, te weinig vorm, een platgedrukte boezen en Veerle zag er veel kleiner uit dan ze is. Een beetje een gemiste kans voor de Belgische actrice die een prachtig lichaam heeft dat ze mag, wat zeg ik, MOET tonen. Algemeen nabeschouwd was de oudroze jurk van Anna Heylen de beste jurk van de week. Dju Veerle, ik had echt gehoopt op een waanzinnige rodeloperjurk. Volgende keer mag je gerust bij ELLE aankloppen voor (gratis) stylingadvies.

Maar dikke proficiat voor het feit dat je daar als Belgische op de rode loper in Hollywood stond!

*Haider Ackermann werd geboren in Colombia, werd geadopteerd door Franse ouders, bracht zijn jeugd door in Nederland, studeerde aan de Antwerpse modeacademie en werkte en woonde een tijdje in Antwerpen.

86th academy awards - flfa photo op
Jurk: Anna Heylen
86th academy awards - arrivals
Jurk: Haider Ackermann
86th academy awards - arrivals
Jurk: Haider Ackermann
the 86th academy awards-arrivals
Jurk: Haider Ackermann

CA: 86th Annual Academy Awards ? Red Carpet the 86th academy awards-arrivals

Bekijk hier de pré-Oscarjurken van Veerle Baetens