Gespot: de statement coat die niet mag ontbreken in je kleerkast

Geüpdatet op 11 september 2018 door ELLE Partner
Gespot: de statement coat die niet mag ontbreken in je kleerkast

Tien jaar, dertien items, één collectie. Speciaal voor zijn tiende verjaardag brengt het Deense modelabel SELECTED FEMME een unieke best of capsulecollectie uit met de bestsellers uit het voorbije decennium. Met een beetje geluk stap jij straks streetstyleproof de winter in met de statement coat van het seizoen!

Precies tien jaar geleden rolde het Deense modelabel SELECTED FEMME zijn modefilosofie met succes uit. De timing kon alvast niet beter. Net op het moment dat Scandina visch design onze interieurs veroverde, kreeg ook de minimalistische modetrend een prominente plek in de kleerkast. Het label heeft van bij de start een patent op vlotte passe-partout outfits waarmee je in alle omstandigheden het toonbeeld van gesofisticeerde eenvoud wordt. Een belangrijke business meeting, een fancy avondje uit met vriendinnen of een romantische date in het vooruitzicht? SELECTED FEMME heeft voor elke gelegenheid de passende dresscode.

Selected_femme_10_jaar
Deens minimalisme van SELECTED FEMME

Duurzaam engagement

SELECTED FEMME staat voor draagbaarheid, eigenzinnigheid en kwaliteit, zonder voorbij te gaan aan het aspect duurzaamheid. Een engagement waar niet licht overgegaan wordt. De speciale verjaardagscollectie is geproduceerd van hoogwaardige materialen met een mix van duurzame vezels en innovatieve details. Elke vezel van elk kledingstuk moet zo ecologisch mogelijk zijn. Daarnaast belooft het designteam om elke volgende collectie nog duurzamer te ontwerpen dan de vorige. SELECTED FEMME sluit geen compromissen op dat vlak.

1/

It-piece van het seizoen

Dé superster van de collectie is de Tana-coat, een gecentreerde, enkellange mantel van gerecycleerde wol waarmee je gegarandeerd een verpletterende entree maakt. De statement mantel is verkrijgbaar in twee kleuren, Dark Sapphire en Heavenly Pink.

Gespot: de statement coat die niet mag ontbreken in je kleerkast - 2

2/

Bang on trend

De nieuwe wintercollectie borduurt verder op het Scandinavisch minimalisme dat het label groot maakte. SELECTED FEMME slaagt er elk seizoen opnieuw in om de modetrends van de catwalk te vertalen naar elegante looks in de filosofie van het huis. Laagjes, felle kleuren, print-op-print en zachte materialen bepalen deze winter het straatbeeld én de etalages van de SELECTED FEMME-stores. Trotseer de kou in een roze mantel van nepbont, de onmisbare key piece van elke fashionista. Of laat je inspireren door de layeringtrend. De handgebreide wollen crop trui in combinatie met de rode lakleren rok is helemaal streetstyle proof. Of mix en match verschillende prints en kleuren voor een eigenzinnige statementlook. Bloemetjes met bloemetjes? Yes, you can!

Doe mee aan de wedstrijd en sleep de onmisbare statement coat van SELECTED FEMME in de wacht.

Shop de best of capsulecollectie hier.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met SELECTED FEMME.
www.selected.com