Gespot: de statement coat die niet mag ontbreken in je kleerkast dit najaar

Geüpdatet op 8 Augustus 2018 door Commercieel team
Gespot: de statement coat die niet mag ontbreken in je kleerkast dit najaar

Tien jaar, dertien items, één collectie. Speciaal voor zijn tiende verjaardag brengt het Deense modelabel SELECTED FEMME een unieke best of capsulecollectie uit met de bestsellers uit het voorbije decennium. Met een beetje geluk stap jij straks streetstyleproof de winter in met de statement coat van het seizoen!

Gespot: de statement coat die niet mag ontbreken in je kleerkast dit najaar - 1
De verjaardagsversie van de iconische Tana-coat

1/

Precies tien jaar geleden rolde het Deense modelabel SELECTED FEMME zijn modefilosofie met succes uit. De timing kon alvast niet beter. Net op het moment dat Scandinavisch design onze interieurs veroverde, kreeg ook de minimalistische modetrend een prominente plek in de kleerkast. Het label heeft van bij de start een patent op vlotte passe-partout outfits waarmee je in alle omstandigheden het toonbeeld van gesofisticeerde eenvoud wordt. Een belangrijke business meeting, een fancy avondje uit met vriendinnen of een romantische date in het vooruitzicht? SELECTED FEMME heeft voor elke gelegenheid de passende dresscode.

Selected_femme_10_jaar
Deens minimalisme van SELECTED FEMME

2/

Duurzaam engagement

Sober zonder saai te zijn. Tijdloos zonder voorbij te gaan aan de trends. Scandinavisch minimalisme met een eigentijdse vibe en oog voor verfijning. De essentie van Deens design zit diep genesteld in het dna van het modelabel. De naam verraadt het al: SELECTED FEMME staat synoniem voor effortless chic basics waarmee je de ultieme dresscode kunt samenstellen over de seizoenen heen. De komst van het merk tilde het begrip nordic cool naar een heel nieuw level. SELECTED FEMME staat voor draagbaarheid, eigenzinnigheid en kwaliteit, zonder voorbij te gaan aan het aspect duurzaamheid. Een engagement waar niet licht overgegaan wordt. De speciale verjaardagscollectie is geproduceerd van hoogwaardige materialen met een mix van duurzame vezels en innovatieve details. Elke vezel van elk kledingstuk moet zo ecologisch mogelijk zijn. Daarnaast belooft het designteam om elke volgende collectie nog duurzamer te ontwerpen dan de vorige. SELECTED FEMME sluit geen compromissen op dat vlak.

Selected_Femme_10_Jaar_look
Effortless chic volgens SELECTED FEMME

3/

Futureproof design

Om het tienjarig bestaan op gepaste wijze te vieren, brengt het label de zeven meest populaire looks opnieuw uit. In een opgefriste versie, uiteraard. Designers Lea Hedegaard en Mathilde Mathislund hadden bij het ontwerp één ding voor ogen: "Je moet het verleden kennen om te weten waar je in de toekomst naartoe wilt. Anders gezegd: de capsulecollectie is opgebouwd rond de grootste succesnummers uit het voorbije decennium, maar voor de gelegenheid uitgevoerd met innovatieve, futureproof materialen. We gingen op zoek naar de populairste bestsellers uit tien jaar SELECTED FEMME en staken ze allemaal in een nieuw jasje. De focus lag vooral op de verfijnde afwerking en zorgvuldig uitgewerkte details."

Gespot: de statement coat die niet mag ontbreken in je kleerkast dit najaar - 7
Tana-coat, Dark Sapphire

4/

It-piece van het seizoen

Dé superster van de collectie is de Tana-coat, een gecentreerde, enkellange mantel van gerecycleerde wol waarmee je gegarandeerd een verpletterende entree maakt. De statement mantel is verkrijgbaar in twee kleuren, Dark Sapphire en Heavenly Pink.

 

 

Gespot: de statement coat die niet mag ontbreken in je kleerkast dit najaar - 9
Tana-coat, Heavenly Pink.

Doe mee aan onze wedstrijd en sleep deze onmisbare mantel in de wacht.

5/

De afgelopen tien jaar groeide SELECTED FEMME uit tot een internationale speler in het modelandschap. Het label is verkrijgbaar in 25 landen en beschikt over een netwerk van 3000 verkooppunten en 50 flagships in vijf Europese satellietsteden. Als unisex label brengt SELECTED een vrouwen- en een mannenlijn uit, die allebei verdeeld zijn in een Black Label en een White Label.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met SELECTED FEMME.
www.selected.com