Ontmoet de ontwerpers van mini fashion

Gepubliceerd op 16 juli 2018 door Marie Guérin en Maxine Detaellenaere
Ontmoet de ontwerpers van mini fashion

Dit jaar gaat het Britse automerk een samenwerking aan met Woolmark Company en zet vier beloftevolle ontwerpers in de kijker, die hun modevisie geven op het concept 'Urban Traveller'. Wij leggen uit:

MINI X THE WOOLMARK COMPANY

Mini bedacht haar concept van de Urban Traveller rond het idee van reislustige mensen voor wie een auto meer betekent dan enkel een vervoersmiddel. Wat ons interesseert is dat het merk besliste zich te linken aan mode door samen te werken met de Woolmark Company. Deze organisatie ondersteunt de creatie, de zoektocht en de innovatie in de wolsector en geeft een nodige dosis geloofwaardigheid aan de eerste passen van het merk in de modewereld.

mini fashion
Het team van Mini Fashion met Creative Lead Sabine Ringel

VIER ONTWERPERS TONEN HUN SAVOIR-FAIRE

Om het begin van deze samenwerking in de verf te zetten, selecteerde men vier designers. Deze stelden een mini-capsule in wol voor die hun visie toont op de stadse reiziger. Deze collectie werd voorgesteld tijdens Pitti Uomo 94, waar we hen ontmoetten.

PH5

MINI FASHION

New York

PH5, dat in 2015 werd opgericht, concentreert zich op doorgedreven weeftechnieken. De twee oprichtsters Wei Lin en Mijia Zhang wilden het idee dat mensen hebben over weven uitdagen. Voor Mini Fashion bedachten ze een gestreepte jumpsuit, gedragen op een top met hoge col en een sjaal in crochet. "We brengen met deze outfit hulde aan Miami, een echte vakantiestad. Daarom moet deze look opvallend gekleurd en fun zijn. De combinatie is de incarnatie van comfort", legt Wei Lin uit.

STAFF ONLY

Shanghai

MINI FASHION STAFF ONLY

Onze favoriet! Staff Only werd gelanceerd in 2015, wanneer oprichtsters Shimo Zhou en Une Yea de schoolbanken verlieten. Het duo stelt mannelijke collecties voor die barrières breken tussen mode en design en een humoristische kwinkslag hebben. Hun typische stijl met afgelijnde coupes en innovatieve materialen wordt omschreven als 'geek en poetisch'. Het is een nieuwe en moderne manier om menswear voor te stellen, aangezien de versmelting van man/vrouw garderobes actueler is dan ooit. "We hebben een frisse en functionele outfit gecreëerd met wol. De tas is dan weer vervaardigd uit denim, een solide weeftechniek die alles kan dragen", verduidelijkte Une Yea tijdens de presentatie van hun outfit.

RIKE FEURSTEIN

RIKE FEURSTEIN MINI FASHION

Berlijn

Deze collectie kwam het minst overtuigend over. Rike Feurstein is een Duitse modiste die experimenteert met hoedenkunst en focust op vakmanschap en luxe materialen. Voor Mini Fashion bedacht ze minimalistische wollen hoeden, die niet op onverdeeld lof konden rekenen. "Ik bedacht deze hoed uit merinowol, volledig uit één stuk gemaakt, als een tribuut aan het modernistische Rusland.", aldus Feurstein. We zijn niet volledig zeker dat deze uitleg 100% overtuigend is.

LIAM HODGES

MINI FASHION LIAM HODGES

Londen

Liam Hodges staat bekend voor zijn mannelijke silhouetten die workwear mixen met sportswear, kleuren en patchwork. Hij drukt zijn anticonformistische visie uit al spelende met de codes van subculturen punk, skate en hiphop, een erg hedendaagse mengeling. De Brit koos dit keer voor een een monochroom silhouet bestaande uit patchwork, met zakken, rits en drukknopen.

De collectie 'Mini Fashion' zal deze herfst beschikbaar zijn als limited edition. Zullen we zwichten voor de mantel van Staff Only? Dat zit er dik in!