Wat moet je doen met haar dat vettig én droog is tegelijk?

Geüpdatet op 15 juli 2018 door Isabelle
Wat moet je doen met haar dat vettig én droog is tegelijk?

Je haar wordt twee dagen na wasbeurt alweer vettig en tegelijk heb je last van beschadigde, stro-achtige lengtes. Wat te doen?

Een snel vettig wordende hoofdhuid en uitgerafelde lengtes: het is een combinatie waarmee veel vrouwen te kampen krijgen, maar toch lijkt er geen wondermiddel voor te bestaan. In de shampoo afdeling krijg je enkel met extreem voedende producten enerzijds, en varianten tegen vet haar anderzijds te maken. Probleem: de eerste categorie zal je lengtes deugd doen, maar tegelijk je reeds greasy scalp nòg meer overvoeden, terwijl de tweede weinig voor je uitgebluste, dorstige lokken zal doen. Je krijgt de raad minder vaak je haar te wassen, maar dat is moeilijk wanneer je na twee dagen alweer met een glanzend scalp rondloopt. Wij gingen de oplossing zoeken bij het Brusselse luxe kapsalon Mitchell’s, en dit is wat we ontdekten:

Je hebt inderdaad twee verschillende problemen in één en je moet die dan ook op verschillende manieren aanpakken:

1. Vind de juiste shampoo

Eerst en vooral bestaan er wél shampoos voor jouw specifieke profiel, zoals de Bain Divalent van Kerastase. Die laatste combineert glycine, bekend om zijn hydraterende en versterkende eigenschappen, met Vitamine B6, die de overproductie van sebum -het zogenaamde “vet” in je hoofdhuid aanpakt.

Bain Divalent, €21,95

2. Verzorg je hoofdhuid

Het is eigenlijk al te gek dat we zoveel aandacht besteden aan ons gezicht, maar de huid net erboven genadeloos links laten liggen. Vettig haar is vaak het gevolg van een verwaarloosde hoofdhuid, waar opgestapelde vuildeeltjes en de verkeerde producten zorgen voor irritaties en bijgevolg ook een vermeerderde sebum productie. Dat laatste kan je vergelijken met zomeracne: je huid wil zich wapenen tegen de agressieve zon en reageert door extra veel slijm te produceren. Wat je kan doen? Een scrub is aangeraden, maar ga voor een niet-agressieve variant. Michel raadt een zachtere behandeling aan in de vorm van een reinigend masker. In een zen hoekje van het salon kan je terecht voor een heerlijke hoofdmassage met witte klei, die voor een natuurlijke peeling zorgt en je huid tot in de diepte reinigt en weer laat ademen.

Hoe vaak moet je dit doen? Probeer een keer per maand dit ontspannende ritueel in te bouwen -kan enkel op afspraak in het salon zelf- en je zal snel resultaat zien!

1/

3. Gebruik haarmaskers op de juiste manier

Veel mensen maken de fout bij droge punten een voedend haarmasker te verdelen over hun héle haardos. Je hebt het juiste product in handen, maar probeer het enkel op de probleemzones te gebruiken en blijf ver weg van je reeds vettige hoofdhuid. Michel raadt aan om één keer per week je haarpunten en lengtes in te smeren met een masker en het 15 minuutjes te laten intrekken na een wasbeurt. De overige dagen wrijf je ze in met een voedend serum dat niet moet worden uitgespoeld.

Kerastase Nutritive, €31,80

4. Knippen knippen knippen

Je wil lange lokken, maar omdat ze zo beschadigd zijn, groeien ze aan een tergend traag tempo, meteen ook de reden waarom je zelfden in de kappersstoel neerploft. Klinkt bekend in de oren? Grote fout! Je haar moet eerst gezond zijn om te kunnen groeien en daar is het aangeraden om een tijdlang om de één à twee maanden je punten te laten bijknippen. Het zal waarschijnlijk amper om een centimeter gaan, maar je zal zien dat je coupe na een tijdje veel frisser en minder uitgerafeld oogt. Probeer je lengtes tussen twee haarbeurten ook niet te agressief te behandelen door ze bijvoorbeeld met een houten kam in plaats van met een borstel te kammen. Meer tips over de juiste manier om je haar te borstelen vind je hier.