Tutorial: catwalk ready met de nieuwe Dior Backstage collectie (video)

Geüpdatet op 3 juli 2018 door Laure Vandendaele Foto’s: Pierre Vachaudez
Tutorial: catwalk ready met de nieuwe Dior Backstage collectie (video)

Geen make-upliefhebber die bij het zien van de nieuwe producten uit de Dior Backstage-lijn niet meteen aan de slag wil. Make-upartieste Sharon De Winter creëerde voor ELLE een runway proof-look, perfect voor mooie zomerdagen en -nachten.

What ever happens backstage, stays backstage? Niet in het geval van Peter Philips. De 'creative and image director' van Dior Make-Up put net heel veel inspiratie uit wat er zich achter de schermen afspeelt. Zijn jarenlange bacsktage ervaring en expertise waren dan ook de inspiratie voor de nieuwe Dior Backstage-collectie. "Alle producten zijn geïnspireerd op de must-haves van iedere make-up artist", zegt Philips. "Deze lijn is ontwikkeld voor de hedendaagse vrouw die een natuurlijke, maar professioneel uitziende make-uplook wil.

Professionele make-up voor alle vrouwen

De collectie bestaat uit een nieuwe Face & Body Foundation (in 40 tinten), 2 paletten voor de ogen, 2 voor de wenkbrauwen, een contour, een highlight palette en een lippenpalette. Het beste aan dit nieuwe gamma zijn misschien wel de penselen, 7 voor de ogen en 7 voor de teint.

HOE GA JE TE WERK?

 • stap 1: de wenkbrauwen
 1. Gebruik een wenkbrauwpotlood (N°25) met dubbele uiteinden om de wenkbrauwen in vorm te kammen. Gebruik het lichte wenkbrauwpoeder om de wenkbrauwen bovenaan vorm te geven en eventuele gaten in te vullen.
 2. Gebruik het donkere wenkbrauwpoeder om de wenkbrauw extra aan te zetten.
 3. Fixeer de kleur en de haartjes met was.
 • stap 2: de ogen

Voor een natuurlijke oogmake-up:

 1. Breng et het N°21 penseel de lichte kleur uit het Warm Neutrals 001 oogschaduwpalette om de kleur van het ooglid te egaliseren.
 2. Gebruik hetzelfde penseel om de kleur matte nude over het volledige bewegende ooglid aan te brengen.
 3. Breng met het N°23 blending penseel de kleur matte ochre aan in de crease om het oog op een natuurlijke manier te definiëren.
 4. Creëer extra schaduw door de kleur matte charcoal met penseel N°22 in de ooghoekjes te blenden.
 5. Blend alles mooi samen met blending brush N°23.
 6. Werk af door een subtiel laagje shimmer beige net onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoek aan te brengen. Dit zorgt voor een instant frisse blik en lift de wenkbrauwen.

Voor een avondlook:

 1. Verhoog het glamour-gehalte van je make-up door een glinsterend poeder zoals de gold highlgihter over het volledige ooglid aan te brengen. Dit opent de blik.
 2. Werk de kleur met een blending penseel uit naar de buitenkant van het oog.
 3. Breng met een eyelinerpenseel N°24 een donkere kleur uit het sculpting palette aan net boven de wimpers.

ELLE België sprak met Peter Philips over de nieuwe Dior Backstage-lijn. Je leest het exclusieve interview in het augustusnummer van ELLE België.

www.dior.com