Hoe deel je je tijd het best in? 7 tips & tricks van Charlotte Collard

Geüpdatet op 5 juli 2018 door ELLE Partner

7 vragen aan Charlotte Collard, zakenvrouw, influencer, foodista en mama van 3 dochtertjes

1/Hou ziet jouw dag eruit?
Hij begint vroeg en sportief! Ik stoom de meisjes klaar voor school en daarna bekijk ik mijn e-mails en Instagram gedurende een uurtje. Dan begin ik te koken en bereid ik mijn posts voor. Soms heb ik een afspraak. Tegen het einde van de dag haal ik mijn dochters van school, we spelen wat, gaan in bad voor het eten, en dan is het bedtijd!

2/’s Morgens is het druk: heb je trucs om tijd te winnen?
De avond voordien dek ik de ontbijttafel en leg ik de outfits van de meisjes vast klaar. De boekentassen worden gemaakt. Kleine beetjes helpen …

3/Hoeveel tijd sta je in de keuken?
Dat hangt van mijn inspiratie af. Soms loop ik wat vast, maar dan krijg ik ineens weer een klik en ben ik een hele week creatief.

4/… en hoeveel tijd besteed je op de sociale netwerken?
Best wel veel, het is mijn werk. Ik beperk me wel tot Instagram om niet te versnipperd te geraken (@charlotte_collard).

5/Heb je soms het gevoel dat je tijd verliest?
De dagen zijn te kort, dus tijd verliezen is fataal. Het overkomt me dan ook maar zelden. Ik ben trouwens goed georganiseerd en breng graag structuur in mijn dag.

6/De tijd gaat te snel: vind je dat spannend of net beangstigend?
Wat de kinderen betreft, vind ik het angstaanjagend: net hadden we nog drie baby’s, maar ondertussen is de tweeling al zes en de oudste zeven en een half! Maar het is ook best spannend: ik ben benieuwd wat er mij op persoonlijk en professioneel vlak nog allemaal te wachten staat.

7/Hoe ga je om met vermoeidheid als gevolg van jetlag en je hectische leven?
Ik heb de indruk dat ik non-stop vermoeid ben! Toch ontbreekt het me niet aan fut of energie. Ik probeer dan ook niet te veel uit te gaan en te feesten … Zoals een atleet. Gezond eten, goed voor jezelf zorgen – ook mentaal, dat is superbelangrijk! Om jetlag tegen te gaan, probeer ik meteen de lokale tijd te volgen en geen dutjes te doen. Zo’n druk leven blijft een uitdaging, maar als je alles met liefde doet en vooruit wilt, dan lukt het wel. Dat is mijn geheim.

1/

De keuze van Charlotte: het Trésor-horloge van OMEGA

Waarom? Deze collectie combineert klassiek design met een eigentijdse uitstraling, een fijne belijning en een goed leesbare wijzerplaat. De eerste Trésor uit 1949 was er een uit de collectie De Ville, en het horloge maakte meteen naam met zijn buitengewoon precieze uurwerk.

De prachtige, buitengewoon dunne kast is verkrijgbaar in twee diameters – 36 of 39 mm, en twee afmetingen – staal of 18-karaatsgoud.
Alle modellen zijn bezet met briljanten die de rondingen van het horloge volgen. De kroon, versierd met een diamant en een bloemmotief in rode keramiek, geeft het Omega-logo vijf keer weer.
De dynamische wijzerplaat pronkt met ranke Romeinse cijfers rondom. De achterkant is al even mooi met zijn spiegelende inlegsel waarachter een kaliber 4061 verborgen ligt.
De Trésor-collectie van Omega telt 9 verschillende modellen, gemonteerd op een leren of stoffen riempje. De wijzerplaat is naar keuze zwart, taupe, wit, blauw, zilverachtig opaline of parelmoer.

OMEGA, Trésor-collectie
5 kostbare uurwerken

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met OMEGA.