6 groene beautymerkjes die je moet (leren) kennen

Geüpdatet op 25 mei 2018 door Claire Thys en Laure Vandendaele
6 groene beautymerkjes die je moet (leren) kennen

 

Blush & Whimsy

'Take the magic with you' lees je op de homepage van dit kleine beautymerk, en 'magisch' is een mooie manier om deze lipsticklijn te omschrijven. In elke transparante stick zie je een écht gedroogd bloemetje, dankzij een gepatenteerde lipglass-technologie. De stick geeft een satijnachtige matte finish en zorgt voor een subtiele tint die bepaald wordt door jouw unieke pH-waarde en huidtemperatuur.
De formule is natuurlijk en vegan, en de verpakking en zending gebeurt door Adelante, een vereniging in New Mexico die mensen met het downsyndroom of ALS in dienst heeft, net als ouderen en invalide veteranen.

Verder zijn de lippenstiften van Blush & Whimpsy enorm populair op Instagram. Bekijk hier een overzicht van de meest Instagrammable beautyproducten.

blushwhimsy.com

1/

Bella Aura

Omdat niemand tijd heeft om twaalf verschillende beautyproducten te gebruiken - laat staan om die eerst uit te kiezen in de winkel - bevat dit merk 'maar' vijf multifunctionele die je huid eerst weer in balans brengen om haar daarna te beschermen. Voor de formules greep men terug naar eeuwenoude kruidenwijsheid van Berberse, Chinese en Mediterraanse tradities. De botanische ingrediënten werden op een wetenschappelijke wijze - en met Zwitserse precisie - in doeltreffende formules gegoten. Alle bestanddelen komen via een fairtrade-overeenkomst uit Marokko.

bellaaura.com. Verkrijgbaar via beautywiseshop.be

2/

Likami

Een biologisch merkje en nog Belgisch ook: een dubbele dikke duim. Likami gebruikt wilde kruiden en natuurlijke oliën om luxueuze formules te ontwikkelen die je van top tot teen verzorgen. De eyecatcher uit de lijn is de healing balm, een rijke balsem met salie, sint-janskruid en duizendblad dat droge plekjes onverbiddelijk verzacht, maar ook de rest is de moeite waard: een lip en hand balm, en alle mogelijke crèmes, cleansers en lotions voor gelaat en lichaam. Als verpakking wordt een violetglazen flacon gebruikt: niet alleen is die 100 % recycleerbaar, dit soort glas beschermt de inhoud tegen UVB-stralen, waardoor de actieve ingrediënten langer werkzaam zijn.

likami.com. Te koop bij biotylab.com

3/

Sister & Co

 

Nadat de Britse Sophie op vakantie in Indië een lokale kokosolie ontdekte die haar eindelijk van haar acne verloste, ging ze terug thuis in Londen op zoek naar dezelfde soort kokosolie. Maar omdat ze net die consistentie niet vond, besloot ze zelf een merkje op te richten met beautyproducten op basis van luchtige kokosolie. Intussen is dat merkje gegroeid, en bevat het producten voor gelaat, lichaam, tandhygiëne én voor baby's. Alle formules bestaan uit plantaardige, eetbare ingrediënten vol voedingstoffen, zoals cacao, koffie of amandelmelk.

sisterandcoskinfood.co.uk. The koop bij rewinddesign.be

4/

Lamazuna

Dit ecologische, verpakkingsloze merkje ontstond acht jaar geleden in de badkamer van de Franse Laëtitia (32) toen ze een duurzaam alternatief bedacht voor katoenen wegwerpwattenschijfjes. Na de herbruikbare microvezeldoekjes volgde een menstruatiecup en een ecologisch alternatief voor oorstokjes, en intussen zitten er ook een solide deo, shampoo en tandpasta in het gamma. Deze producten zien eruit als een stuk zeep, hebben daardoor geen verpakking nodig en worden ongeveer op dezelfde manier gebruikt: je maakt het nat en brengt ze aan op de huid, het haar of je tandenborstel.

Lamazuna wordt onder andere verkocht bij kudzu.be De wasbare wattenschijfjes zijn verkrijgbaar bij Di.

5/

Schmidt’s Naturals

De zoektocht naar een natuurlijke deo die lekker ruikt én efficiënt is, gaat gepaard met heel wat gênante middaggeurtjes en natte oksels aan de koffiemachine op het werkt. Gelukkig zijn de deo's van Schmidt's wel betrouwbaar, en hebben ze heerlijke geuren zoals lavendel & salie, rozen & vanille en jasmijnthee. En wie het graag puur houdt, kan voor de geurvrije versie kiezen. Er zijn twee versies in stick-vorm - één voor de gewone huid en een zachtere formule voor de gevoelige - of je kan kiezen voor een crème in een glazen potje, zodat je geen plastic verpakking in huis hoeft te halen.

schmidtsnaturals.com, onder andere verkrijgbaar bij plumskincare.com