Beauty Queen: Caroline Rigo van Cent pur Cent

Geüpdatet op 16 mei 2018 door Claire Thys en Laure Vandendaele
Beauty Queen: Caroline Rigo van Cent pur Cent

Wat denkt, drijft en smeert een make-up en beautyprofessional? Deze maand duiken we in de beautycase van visagiste Caroline Rigo (34) die met Cent pur Cent een natuurlijk beautymerk met minerale make-up oprichtte.

Wat was je allereerste beautyproduct?

"Ik had een mat, dik potlood van Gemey dat de hele dag netjes op zijn plaats bleef. Het was een roze-bruine tint, vrij naturel, en ik heb er zo zeker drie versleten."

Je startte een tijdje geleden met je eigen beautylijn, Cent pur Cent. Was was je drijfveer?

"Als visagiste merkte ik dat veel vrouwen op zoek zijn naar een gezond alternatief voor make-up. Iedereen eet al bewust en sport, maar wat we op onze huid smeren is ook belangrijk. Heel wat dames, en ik ook, klaagden over een gevoelige huid, of grove poriën als ze foundation gebruikten, puistjes door de vette producten of rimpels die geaccentueerd werden door traditionele poeders.
Door mijn beroep test ik veel producten uit, en zo ontdekte ik minerale make-up: mijn huid zag er beter uit en straalde. Omdat er nog geen minerale make-uplijn lag bij de apothekers en de keuze heel beperkt was, besloot ik er zelf te gaan. Cent pur Cent is geschikt voor elk huidtype: mensen met allergieën of huidproblemen, of die een chemokuur volgen...Ik krijg dagelijks berichten van blije mensen!"

Welke producten zitten altijd in je handtas?

"De Cent pur Cent Kabuki om mijn make-up bij te werken. Zo hoef ik mijn poeder niet mee te nemen: ik gebruik overdag wat er nog in mijn kwast zit. Wat concealer om na een zware dag mijn ogen te verfrissen, en de ontsmettende handgel en -crème van Bath & Body Works: ik kan niet zonder!"

Welke make-upproducten blijf je altijd trouw?

"Dat is een moeilijke vraag want ik test graag nieuwe dingen uit. Ik blijf wel altijd bij dezelfde texturen: ik gebruik enkel minerale make-up."

Wat is jouw go-to make-uplook? En zonder welke make-upproducten voel jij je naakt?

"Alles begint met een goede skincare. Op dit moment ben ik verliefd op Dr. Sebagh en de maskertjes van Double Dare. Ik breng wat vloeibare concealer aan onder mijn ogen, en daarover het Cent pur Cent Mineral Foundation-poeder, wat zonnepoeder en blush. Ik draag ook elke dag valse wimpers van Esqido - een dat is een verslaving. Als ik in de auto zit, breng ik nog een van mijn honderden lipsticks aan. Ik vind het belangrijk dat mijn huid straalt. Rimpeltjes vind ik helemaal niet erg!"

Wat is de beste beautytip die je ooit kreeg?

"Eentje die ik zelf heb ontdekt: hapiness is de beste mooimaker. Wees gelukkig met jezelf. Wees blij met wat je hebt en kijk met mildheid in de spiegel. Slaap voldoende. Vind je rust. Minimaliseer stress. Eet gezond en trakteer jezelf af en toe op een guilty pleasure."

Hoe zien je beautyroutines 's ochtends en ' avonds eruit?

"Alles begint met een goede reiniging en verzorging. Daarom breng ik dit jaar GLOV uit, een klein washandje waarmee je alle make-up verwijdert, zonder reinigingsproduct. Je huid voelt nadien superzacht. Goed hydrateren is ook belangrijk. Dat die ik met de producten van Dr. Sebagh en Dr. Irena Eris."

Een ontspannen iemand ziet er meestal ook mooi uit: op welke manier komt jij tot rust?

"Ik houd het liefst eenvoudig en geniet van leuke, kleine dingen: een koffietje op een zonnig terras, een ochtendwandeling langs het water, een hotelovernachting en een lekker bad, een met liefde gemaakte cocktail, een dag zonder smartphone..."

Wat zijn jouw favoriete adresjes?

"Ik trek vaak naar Hasselt, naar mijn eigen zaak Café Beauté, waar ik terecht kan voor beauty, een kopje koffie en een portie me-time of naar Koks & Tales voor overheerlijke cocktails. Shoppen doe ik bij Paplou en & Other Stories."

centpurcent.com