Wanderlust: 3 inspirerende reisboeken voor urban nomads

Gepubliceerd op 9 mei 2018 door Tine
Wanderlust: 3 inspirerende reisboeken voor urban nomads

Inpakken en weglezen: ELLE selecteerde drie wanderlustboeken voor globetrotters met een chronische reisdrang. Een weekendje deconnecteren in een slow cabin, een expeditie into the wild of een roadtrip met een cult camper? Maak deze zomer werk van je bucketlist met deze boeken als gids. Travel envy gegarandeerd!

Freewheelen rond de wereld

Je leven - tijdelijk - on hold zetten om in het wilde weg te cruisen. Why not? De dagelijkse sleur ontvluchten in een huis op wielen. Yes, you can! Het moderne nomadenbestaan spreekt tot de verbeelding. Hit the Road bundelt de inspirerende verhalen van enkele legendarische busjes en hun free spirit bewoners.

Hit the road
Cécile Bertrand en Simon Doreau-Deléris woonden en werkten zes maanden in hun gepersonaliseerde Volkswagen T4. (gestalten)

Wanderlust: 3 inspirerende reisboeken voor urban nomads - 2

Van het koppel dat met de iconische Volkswagen T4 een culinaire rondreis maakte door Spanje, Portugal en Groot-Brittannië tot de vriendenclub die met een 4x4 het noorderlicht achternareisde, dwars door Canada. Van de Afrikaanse woestijn tot de besneeuwde bergtoppen van Mongolië: travel envy gegarandeerd.

Wanderlust Hit the road
Hit The Road, 35 €, gestalten

 

1/

Vuurtje stoken, potje koken

Na een dag in de buitenlucht wil je maar één ding: eten. Homemade sandwiches, carbonara met avocado, artisanale aardappelpannekoekjes, kaasfondue ... The Great Outdoors bewijst dat je in een geïmproviseerde buitenkeuken meer kan dan noedels opwarmen alleen.

The great outdoors
Kaasfondue à l'improviste: outdoor chef Markus Sämmer laat je proeven van het buitenleven (gestalten)

Laat je verlekkeren door de 120 on-the-go-recepten van ervaringsdeskundige Markus Sämmer. De ex-topchef zette enkele jaren geleden een punt achter zijn culinaire carrière om met zijn vintage Volkswagenbusje door Australië te trekken. Die roadtrip leverde hem meer dan genoeg inspiratie voor een kookboek meets survivalgids.

Wanderlust The Great Outdoors
The Great Outdoors - 120 recipes for Adventure Cooking, Markus Sämmer, 35 €, gestalten

 

2/

Maxivakantie in een minihuisje

Tiny houses, boomhutten, surf shacks en slow cabins: de primitieve barak is back. Vergeet voorgeprogrammeerde all-invakanties, de wereld is aan de actieve ontdekkers. Diep vanbinnen verlangen we allemaal naar een eenvoudige terugtrekplek om één te worden met de natuur.

wanderlust_hideouts_nieuw_zeeland
Hamilton, Waikato, Nieuw-Zeeland. Het Hobbitachtige vakantiehuisje onder de heuvel was lange tijd een goed bewaard familiegeheim. (gestalten)

Hideouts laat je binnenkijken in de mooiste off the grid-droomhuisjes op de meest bijzondere locaties. Word wakker in een joert boven op een bergtop, breng de nacht door in een boomhut twintig meter boven de grond of vind je innerlijke zelf terug in een ecolodge in the middle of nowhere.

wanderlust_hideouts
Hideouts - Grand Vacations in Tiny Getaways, 39,90 €, gestalten

 

Droom je ook van een leven on the go? Dit nomad koppel maakte het onmogelijke waar!