Just smile: een ode aan de lachrimpels

Geüpdatet op 21 juni 2019 door Claire Thys en Laure Vandendaele
Just smile: een ode aan de lachrimpels

Ouder worden gaat gepaard met rimpels, daar ontsnapt niemand aan. Dus zorg maar beter dat je mooie rimpels krijgt: die van het lachen. Kim Kardashian liet zich ooit ontvallen dat ze nooit glimlacht uit angst om lijntjes te ontwikkelen en er minder mooi uit te zien. Wat Kim duidelijk niet weet, is dat lachen een mens net aantrekkelijker maakt.

abigail james rimpels instagram

Door eens goed te lachen, voel je je meteen beter. Je stimuleert de aanmaak van gelukshormonen, die je beter beschermen tegen stress. Maar je oogt daadwerkelijk mooier. Abigail James, de beroemde Londense schoonheidsspecialiste die heel wat celebs behandelt, is formeel: "Een lachend gezicht ziet er gewoon mooier uit, dat valt meteen op. En ik las onlangs in een of andere studie dat een glimlach iemand er drie tot vier jaar jonger kan doen uitzien." Bovendien zorgt lachen ervoor dat je die andere rimpel vermijdt: de diepe fronsrimpel tussen je wenkbrauwen, die vermoeidheid suggereert.

Abigail: "Wie zich zorgen maakt over rimpels en lijntjes die je krijgt door te lachen, maakt beter een afspraak bij een therapeut. Ik vind dat er sowieso te veel aandacht gaat naar rimpels: die horen nu eenmaal bij het ouder worden. Je kan er écht niet rimpelvrij uitzien voor de rest van je leven, want dat oogt gewoon raar. Dat hebben we ondertussen wel gezien met die botoxgezichtjes. We moeten gewoon met onze twee voeten op de grond blijven en ons verouderingsproces omarmen." En er een beetje meer mee lachen, uiteraard. Kim K, je bent nog zo mooi als je lacht.

www.abigailjames.com