Pretty Powerful met Bobbi Brown

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Pretty Powerful met Bobbi Brown

bobbibrowprettypowerful

Een Pretty Powerful make-uples bijwonen in het gezelschap van Bobbi Brown? Daar worden wij,  en zelfs haar ervaren make-upartiesten een – beetje zenuwachtig van.  

Het leven zit vol onverwachte wendingen. Zo beland je tijdens Londen Fashion Week bijvoorbeeld zélf in de make-upstoel terwijl je eigenlijk de herfst-winter runwaylook van de modellen onder de loep zou moeten nemen. Hoe zoiets kan? Door problemen bij het modehuis van L’Wren Scott. De ontwerpster (en huidige vriendin van Mick Jagger) zag zich genoodzaakt haar defilé in Londen te annuleren omdat de belangrijkste collectiestukken door een vertraging in het productieproces niet op tijd klaar zouden zijn. Geen show betekent geen make-up en voor ons geen reden om backstage rond te neuzen en de door Bobbi Brown gecreëerde make-uplook in primeur te ontdekken. Balen.

EuropeanEditorsyes2
Gelukkig blijft een Pretty Powerful vrouw zoals Bobbi Brown (57) niet bij de pakken neerzitten. Geen show? Dan nodigt de make-upgoeroe alle gedupeerden uit voor een make-uples slash verwenmiddag in het centrum van Londen. Ook goed.

EuropeanEditors0221

Voor ik in de make-upstoel mocht plaatsnemen, liet ik me de gezonde en overheerlijke catering van ‘The Detox Kitchen’ welgevallen. Bobbi Brown houdt er immers een gezonde levensstijl op na , echte schoonheid komt van binnenuit, weet u wel. Terwijl ik een smoothie van rode biet en appel naar binnen kapte, werd ik voorgesteld aan Bobbi Brown. ‘I like your hair’, zei de succesvolle ondernemer terwijl ze me de hand schudde. In alle stilte bedankte ik de kapper die mijn haren de dag voordien mooi in de plooi legde en gaf Bobbi voor de aardigheid zijn stylingtips mee.

EuropeanEditorsyes

Brown werd door haar entourage naar een volgende gast gestuurd, mijn signaal om in de make-upstoel plaats te nemen. Hoewel er volgens Bobbi Brown geen echte make-uptrends zijn (Brown wil vrouwen met behulp haar make-up gewoon de mooiere versie van zichzelf maken), springt ook zij met haar nieuwe ‘Nectar & Nude collectie’ op de kar van de naturel trend. Omdat ik me met een nude, gezonde en glowy huid best Pretty Powerful voel, beloofde de make-upartieste me de techniek achter deze look uit de doeken te doen. Want met gezond eten, water drinken en voldoende bewegen alleen, kom je er immers niet.

EuropeanEditorsyes

EuropeanEditors0460
Nope, voor het verkrijgen van een perfect egale huid zijn producten nodig, veel producten. En trek voor het opmaken maar wat tijd uit. Het duurde langer dan een uur om mijn picture perfect te krijgen en dan waren de ogen nog niet eens aan de beurt! Voor mijn huid nog maar een likje foundation te zien kreeg, zaten er al vier lagen product op.

bobbi

1. Soothing Cleansing Oil

2. Hydrating Face Cream

3. Hydrating Eye Cream

4. Hydrating Face Tonic

5. Extra Soothing Balm - 32,98 €. Wat een ontdekking! Breng deze balsem met hevige kruidige geur (een minpuntje) vóór de foundation met de vingertoppen aan op het gezicht. Hierdoor krijgt de huid een prachtige en gezonde gloed. Je hoeft zeker niet je hele gezicht in te smeren, schenk vooral aandacht aan de iets drogere plekken. Tip van Bobbi: 'na gebruik nog wat product op je vingers? Wrijf het door je haar!'.

Daarna was het de beurt aan corrector, concealer, foundation (die met de vingertoppen in de huid werd geduwd), bronzer en blush. Bobbi Brown passeerde even langs de make-upstoel voor een korte tussentijdse evaluatie. En ze nam hierbij geen blad voor de mond. 'She's too shiny.', zei ze tegen de make-up artieste. Die begon op haar beurt peentjes te zweten en poederde mijn glanzende gelaat af waar nodig. Zelf was ik best tevreden met mijn glanzende huid die er, toegeven, niet heel naturel maar evengoed nogal 'editorial' uitzag. Een beetje over the top maar ach, het was fashion week en ik had nog een fancy etentje op de agenda staan.

bobbilaure
Bobbi Brown en ELLE.be's proefpersoon