Getest en goedgekeurd: verwenbehandeling met natuurlijke producten

Geüpdatet op 30 april 2018 door ELLE Partner
Getest en goedgekeurd: verwenbehandeling met natuurlijke producten

Wie op de behandeltafel van een Dr. Hauschka Therapeut belandt, mag zich niet aan een doorsnee gelaatsbehandeling of massage verwachten. ‘Doorsnee’ maakt immers geen deel uit van de rijke geschiedenis van dit 100% natuurzuivere verzorgingsmerk.Vandaag werken er wereldwijd meer dan 1600 Dr. Hauschka Therapeuten. Onder hen ook Anoek Bastiaens die haar vaste job opgaf om als Dr. Hauschka Therapeut aan de slag te gaan.

Wanneer ik mijn voeten in het warme badje met salie onderdompel - een verrassend begin van een gelaatsbehandeling - heeft Anoek goed nieuws. “Dit is de eerste stap van een behandeling die twee uur zal duren”. Twee uur! Na het ontspannende voetbadje installeer ik me op de behandeltafel waar Anoek me grondig inpakt met zachte handdoeken. Vervolgens worden mijn onderbenen, handen en armen zachtjes gemasseerd. Vanuit de holistische benadering wordt het hele lichaam bediend, dit zorgt ervoor dat je uit je hoofd kan komen. Hierdoor ben ik al helemaal ontspannen voor het echte werk nog moet beginnen.

Reinigen en dampbadje

Zoals bij elke goede gelaatsbehandeling wordt de huid in meerdere stappen gereinigd. Anoek gebruikt hiervoor een Reinigingsmelk en een Reinigingscrème. Nadien wordt de huid om beurt met kompressen verwarmd en verkoeld. Net wanneer ik op het punt sta om in te dommelen, wordt de behandeling opnieuw een stukje actiever en is het tijd voor een gezichtsdampbadje. Inspanning en ontspanning maken deel uit van het ritme waarop Dr. Hauschka haar producten afstemt. In lijn met het ritme van de natuur.

 

Zachte penseelstreken

Terwijl ik opnieuw rechtop zit, opent de damp van het badje de poriën waardoor de huid het reinigende masker nadien nog beter zal opnemen. Ook slordige wenkbrauwen of eventuele onzuiverheden worden in dit stadium van de behandeling weggewerkt. Vervolgens gebruikt Anoek zachte penselen om de lymfen - verantwoordelijk voor het afvoeren van giftige stoffen - te stimuleren. Terwijl ik lig te genieten gaat Anoek in alle stilte (nog zo’n voordeel van deze behandeling, geen kabbelend beekje en klinkende Oosterse schalen op de achtergrond maar enkel pure stilte!) verder met een gezichtsampul om de huid een extra boost te geven, daarna volgt nog een crèmemasker. Terwijl dat intrekt, geniet ik nog van een massage van het decolleté.

Zachte rozencrème

Als afsluiter kiest Anoek voor de Rozencrème Light, die mijn gevoelige huid beschermt tegen invloeden van buitenaf en de teint egaliseert. Na twee ontspannende uren vol waar zowel mijn huid als mijn geest baat bij hadden, is het einde nu echt in zicht. Anoek eindigt een beetje verrassend door zachtjes aan mijn benen te trekken en het voelt alsof alle ruggenwervels weer perfect op hun plaats vallen. Mijn huid straalt en ik voel me heerlijk ontspannen.

 

Dit zijn de wonderlijke producten volgens Elisabeth Sigmund:

Boek je eigen verwenbehandeling bij een Dr. Hauschka Therapeut.

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Dr. Hauschka