Geniaal: Deze 10 mode-accounts op Instagram zijn hilarisch

Gepubliceerd op 29 maart 2018 door Malvine Sevrin en Maxine Detaellenaere
Geniaal: Deze 10 mode-accounts op Instagram zijn hilarisch

Wie zegt er dat de modewereld zichzelf te serieus neemt? Deze tien Instagram-accounts bewijzen het tegendeel door mode te brengen met een dikke knipoog.

@siduations, van de catwalk naar het echte leven

Catwalkcreaties verplaatsen naar het dagdagelijkse leven, dat is de briljante ingeving van Sidney Prawatyotin, de man achter @siduations. Want ook een mythische cycloop uit een Gucci-defilé moet op jaarlijkse controle bij de oogarts, toch?

https://instagram.com/p/BfeDvIFD-Gg/?utm_source=ig_embed

1/

@hey_reilly, de logokoning

Reilly weet als geen ander hoe je logo's en luxecampagnes een humoristische twist geeft. Ook het Italiaanse Fendi is fan van de Instagram-ster, want ze vroegen hem hun iconische dubbele F onder handen te nemen. Het resultaat kan je bewonderen op sweaters en tassen in de herfst-wintercollectie 18-19 van het label.

https://instagram.com/p/BgrDfrRAI4p/?taken-by=hey_reilly

2/
@michelgaubert, de meester van het geluid 

Deze Fransman is verantwoordelijk voor de soundtracks van de shows van de grootste modehuizen (Chanel, Fendi, Dior, Céline). Maar ook op Instagram staat hij zijn mannetje en deelt hij grappige vondsten op zijn account.

View this post on Instagram

As seen by @freddiemade

A post shared by michelgaubert™ (@michelgaubert) on

3/

@gryffindior, voor de Harry Potter-liefhebbers

Dankzij @gryffindior hebben Harry & co toegang tot een absolute haute couture-garderobe van Dior. Want of het nu professor Perkamentus, Hermelien Griffel of Voldemort is, iedereen heeft recht op een glamoureuze make-over!

View this post on Instagram

PROFFESSOR MCGONAGALL | LOOK 26, F/W 01

A post shared by gryffindior (@gryffindior) on

4/

@fashion_ouhlala, fashion meets pop culture

Dit Instagram-account laat ons de nieuwste catwalklooks zien door een popcultuurbril. Onze favoriete personages op het kleine én grote scherm, van Pretty Woman tot Wednesday Adams, zien we op de catwalk flaneren in high fashion creaties.

5/

@freddiemade, de Photoshop pro

In het dagelijkse leven is Freddie Smithson artistiek directeur en grafisch ontwerper. Maar op social media doet hij ons huilen van het lachen met zijn hilarische Photoshop skills. Hij is het die de Obama's, de Queen en Trump omtovert tot populaire influencers.

View this post on Instagram

Purple throwbacks allowed #freddiemade

A post shared by freddie smithson (@freddiemade) on

6/

@crispino21, het opwindende leven van koninginnen

Het is ongelofelijk wat je kan doen met enkele muisklikken in Photoshop. @crispino21 laat fashion royal Anna Wintour en haar nieuwe bestie de Queen allerhande avonturen beleven. En zo te zien hebben de twee koninginnen de tijd van hun leven.

View this post on Instagram

#annawintour #queenelizabeth

A post shared by crispino21 (@crispino21) on

7/

@mystendhalsyndrome, kunst met een high fashion upgrade

Waarom zouden enkel it-girls het recht hebben om zich te kleden in de laatste trends? Op @stendhalsyndrome hullen hertoginnen en andere gekroonde hoofden uit renaissanceschilderijen zich in hedendaagse outfits zoals een Balenciaga-donsjas of Matrix-zonnebril.

8/

@everyoutfitonsatc, Fashion and the City

Wie heeft er nog nooit gedroomd van Carrie's fenomenale dressing? Dit account werd gecreëerd door twee nostalgische modeliefhebsters en zet niet allen de outfits van de vier wereldberoemde vriendinnen in de kijker, maar ook wat Miranda, Carrie, Charlotte en Samantha zouden dragen in 2018. Ook de #wokecharlotte posts die riskante uitspraken van het kwartet aankaart is te grappig.

9/

@stressedstylist, stylist in real life

En jij denkt dat de mode een droomwereldje is? Niet altijd, als we @stressedstylist mogen geloven. Het account toont hoe het eraan toegaat achter de schermen via hilarische memes en een gezonde dosis eerlijkheid. Dagelijkse obstakels, bizarre vragen van klanten of cliché's ("Dus jij bent stylist? Wat vind je van mijn outfit?"), alles passeert de revue.

https://instagram.com/p/BguNyVaBST8/?taken-by=stressedstylist