Bill Cunningham schreef geheime memoires en jij kan ze straks ook lezen

Geüpdatet op 22 maart 2018 door Isabelle
Bill Cunningham schreef geheime memoires en jij kan ze straks ook lezen

Archeologische vondst in de modewereld: wijlen Bill Cunningham, de alom geroemde streetstyle pionier, heeft in het grootste geheim zijn memoires geschreven! 

Toen Bill Cunningham in 2016 stierf, verloor de mode-industrie één van haar iconen. De man fietste jarenlang, gekleed in zijn alom gekende blauwe werkmansjas, door New York en wist de meest inspirerende streetstyle van de vorige eeuw bijeen te fotograferen. Hij was echter ook notoir discreet en slechts weinigen kunnen er prat op gaan hem echt te hebben gekend. Verrassing alom dan ook toen Cunninghams familie na zijn overlijden naast een lijvig fotografisch archief, geschat op een waarde van een miljoen dollar, ook het bestaan van zijn autobiografie ontdekte. De rechten van "Fashion Climbing," zoals hij zijn levensverhaal doopte, werden opgekocht door Penguin Press, dat het boek komende september op de markt brengt.

Cunningham neemt zijn lezers terug naar zijn jeugd in Boston, waar hij constant in aanvaring kwam met zijn familie, die niets begreep van zijn creatieve ambities. Zo beschrijft hij in een opvallende scène hoe zijn moeder hem rake klappen gaf telkens hij de kleren van zijn zusje paste. Hij liet ook een paar schetsen -eigenlijk eerder doodles- na waarin een klein jongetje een ladder beklimt naast een tekstballon die zijn moeder uitbeeldt en "wat zullen de buren zeggen?!" schreeuwt. Verder neemt hij je ook mee op sleeptouw naar de Koreaanse oorlog -waar hij naar eigen zeggen zijn helm versierde met bloemen-, zijn begindagen in New York, zijn carrières als hoedenmaker en journalist en uiteindelijk de passie die hem wereldberoemd zou maken: streetstyle fotografie. Aftellen naar september dus, om dit pareltje in handen te krijgen!