Waarom je niet langer met een plastic flesje gespot kan worden

Geüpdatet op 22 maart 2018 door ELLE OS
Waarom je niet langer met een plastic flesje gespot kan worden

Halt, zet dat plastic flesje terug in het rek. Voor je het weet, krijg je het weer voorgeschoteld in dat hippe visrestaurant. Of waait het tussen jou en je lief in als je zit te schmoozen op het strand.  Weg met wegwerpplastic: ditch de rietjes, gebruik herbruikbare drinkflessen en gerecycleerde plastic flessen. Klassieke plasticflessen zijn helemaal out!

Wereldwijd worden 20.000 plastic flesjes per seconde verkocht, wat in 2021 goed is voor meer dan 583,3 miljard plastic flesjes die over de toonbank rollen. Dit old-school, petrochemische product doet er honderden jaren over om af te breken en bedreigt onze natuur. Elle lijst even op wat jij kan doen.

Join the Clean World Revolution van Ecover

Op het World Economic Forum beloofden 11 topbedrijven tegen 2025 alleen gerecycleerde of herbruikbare verpakkingen te gebruiken. Denk aan Evian, The Coca-Cola Company en uiteraard ook Ecover. De pionier in propere schoonmaakmiddelen start meteen met de Clean World Revolution en wil het al tegen 2020 doen met enkel recycleerbare verpakkingen. De Clean World Revolution roept op om samen te blijven zoeken naar oplossingen om onze afhankelijkheid van plastic te minimaliseren en ons bewust te maken van de waarde van plastic.

Maak de kring rond

Ecover vist z’n flessen uit de vuilnisbak. Even wachten voor je gaat gillen, want de nieuwe afwasflessen van Ecover bestaan uit 100% gerecycleerd plastic en zijn op hun beurt 100% recycleerbaar. En ze zien er leuk uit. De nieuwe retro-look van de fles is een knipoog naar de originele, eerste Ecoverfles en de missie waarmee het bedrijf 40 jaar geleden begon: het opschonen van onze planeet.

Red de oceanen

Elk jaar komt er tussen de 5 en 13 miljoen ton plastic in onze oceanen terecht: het brengt schade toe aan vissen, vogels en andere organismen. Zij verteren geen plastic, waardoor het weer op je bord terecht komt. Als we geen actie ondernemen, bevatten onze oceanen tegen 2050 meer plastic dan vis. Ook geen prettig vooruitzicht voor je volgende Ibiza-trip.

Dagje strand

Kom op 25 maart naar de Eneco Clean Beach Cup, waar ook de Clean World Revolution gelanceerd wordt. Op 15 verschillende locaties kan je samen met Ecover helpen om het strand vrij te maken van plastic. Resultaat? Een schoon strand om deze zomer over te flaneren en een stevige bewustmaking over de hoeveelheid plastic dat onze oceanen moeten slikken.

Kusttrammen maar!

Al dat verzameld plastic is wat waard. Tijdens de Eneco Clean Beach Cup kan je je verzameld plastic inruilen voor een gratis ritje met de Ecover Kusttram. Kom naar de tramstop recht voor treinstation van Blankenberge en bol mee met de leukste tram van Vlaanderen. De kusttram rijdt van 13u tot 17u.

Oproep!

Ecover roept op om jouw tips en tricks voor een schonere planeet te delen. Ga naar https://www.facebook.com/Ecover.be/ en laat zien dat je de strijd aangaat tegen vervuiling.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Ecover