Athleisure: zo ga je deze lente-zomer voor sporty chic

Geüpdatet op 21 maart 2018 door ELLE Partner
Athleisure: zo ga je deze lente-zomer voor sporty chic

De sporty garderobe van de actieve vrouw dribbelt vlotjes van trend naar trend. En zo geeft Patrizia Pepe gestalte aan sporty chic voor lente-zomer 2018.

De actieve vrouw verdient een sporty chique garderobe. Dat is nu toch al enkele seizoenen de mantra van stylisten en trendy merken. Geen collectie vol typische sportdetails zoals ritsen, brede elastieken in fluo en technische stoffen. Neen. Eén merk bombardeerde athleisure tot zoveel meer dan een trend. Vrouwen volgen het sinds de begindagen met de grootste passie, beminnen het hartstochtelijk en zijn niet bang van een kritische noot. Knotsgekke sneakers, kleurrijke trainingspakken, jumpsuits, outfits waarin het comfortabel reizen is, chique leggings (ja, dat bestaat), fantastische stoffen en verleidelijke modellen ... Overdreven? Wij weten het zo nog niet! Jezelf optutten om te gaan zweten geeft de motivatie een boost. Je geniet weer van je beeld in de spiegels van de sportzaal of de waterflessen die je tijdens het joggen anders altijd vermijdt. Want soms volstaat een toffe outfit om het te kunnen volhouden.

Athleisure: zo ga je deze lente-zomer voor sporty chic - 1

1/
Dat is althans wat Patrizia Pepe dreef tot het ontwerp van haar Athleisure-collectie voor lente-zomer 2018: Be Fly. Stay Flay. Geen stijl zonder contrasten die perfect in evenwicht zijn. Soepele vormen en ruime volumes voeren de boventoon, dan eens geaccentueerd met een nauwsluitend jasje en dan weer met een tailleband met sporty chique streepjes.

Kortom, het ultieme bewijs dat praktisch comfort ook vrouwelijk kan zijn. Het geduchte joggingpak (of tracksuit) mag dus weer gezien worden, maar dan wel in versie 2018. Oef! Dat wil dus zeggen: geüpgraded met details die het grote verschil maken: felle kleurtjes en ritsen met logo's. Het resultaat? We gaan door de knieën voor de combo jasje + jogging, ideaal om een goed gevulde dag te overleven! Bonus? Je 's avonds omkleden hoeft niet eens. Dit elegante tracksuit leent zich perfect voor een avondje uit met vriendinnen, zolang je er maar torenhoge hakken onder draagt! Hoe fantastisch is dat?

In avondversie krijgt sporty chic soepele en edele technische stoffen, en dan vooral lycra verrijkt met een zijdeachtige en fijne vezel die maakt dat de stof perfect valt. Maak je keuze uit een plooitjesrok en een brede broek met hier en daar gewaagde transparante stukken die niet onopgemerkt blijven. Breng het geheel in evenwicht met elastische sneakers met logo's op (ja, in 2018 maken logo's een grote comeback).

Athleisure: zo ga je deze lente-zomer voor sporty chic - 2

2/

Detox, Stronger & Self-confidence

De collectie Athleisure lente-zomer 2018 van Patrizia Pepe is verkrijgbaar in drie thema's die elk een aparte stijl ademen.

Detox, een woord dat al enkele seizoenen opgang maakt, kan worden opgevat als een zorgvuldige zoektocht naar het juiste evenwicht tussen lichaam en geest. Het is de kunst om je te bevrijden van alles wat je welzijn in de weg staat. In de sporty chique kleerkast vertaalt dit zich in felle kleurtjes, technische stoffen met een bloemenprint, kronkelige lijnen en T-shirts die je net zo goed overdag als 's avonds draagt.

Stronger benadert sport op een functionele manier. Iedereen weet dat sporten wonderen doet voor de moraal en je de energie geeft die je nodig hebt om dagelijkse uitdagingen te tackelen. Twijfel dus niet: ga voluit voor een unieke look in nylon en jersey met opvallende naden, ruches en 3D-lovertjes. Sommige elementen zijn afneembaar, waardoor je je outfit kunt afstemmen op je agenda of stemming.

Self-confidence helpt je tot slot je look en je zelfbeeld op elkaar af te stemmen. Hoe? Door te dragen wat het best bij je past, zonder te verzaken aan je verlangens – hoe gek die ook mogen zijn – op het vlak van mode, kleuren en stoffen, transparanties en inzetsels. Sport is glamour!

Athleisure: zo ga je deze lente-zomer voor sporty chic - 3

Ontdek de hele collectie!

Deze rubriek werd geschreven in nauwe samenwerking met Patrizia Pepe.