4 lente make-uptrends voor dummies

Geüpdatet op 15 november 2019 door Claire Thys en Laure Vandendaele
4 lente make-uptrends voor dummies

Allemaal goed en wel, die make-uptrends. Maar wat als je helemaal niet handig bent en het koud zweet je al aanbreekt als je nog maar een eyeliner ziet? Maak je geen zorgen, met deze tips heb je de lentetrends uit make-upland meteen onder de knie.

Een beetje glitter kan nooit kwaad. Net zoals wat bronzer, een vleugje kleur of een streepje eyeliner. We verzamelden alweer de allermooiste beautytrends van de catwalk én een heleboel backstage geheimen. So you can shine like the star you are!

Aquarel

Arty ooglooks

beautytrends lente make-up dummies

Goed nieuws voor gefrustreerde waterverfkunstenaars: gaat die schilderscarrière nergens naartoe? Gebruik dan gewoon je eigen huid als canvas en creëer een poëtische oogmake-up in pasteltinten en luchtige aquarelstijl.

Van bijna-onzichtbare perzikoranje tot kunstig gemengde tinten smaragd: deze look is véél gemakkelijker dan hij lijkt. De truc is om te kiezen voor zachtgepigmenteerde, luchtige texturen en deze goed in de huid te blenden met je vingers of een blending brush. Maak geen afgelijnde vlakken, maar zorg voor een speelse overgang tussen verschillende kleuren en tussen de make-up en je huid. Klinkt dit als Chinees? Dit bedoelen we: dep je vinger in het potje, veeg de kleur op - of naast - je ogen, en wrijf die in je huid, zonder de randjes netjes af te werken. Easy does it.

4 lente make-uptrends voor dummies - 2

1.Oogpalet met vijf pasteltinten. Couture Palette Collector van YSL Beauté, € 70,00

2. Vegan make-upkwast om een product mooi in de huid te blenden. N°11 Stippler Brush van Jack's Beauty Line, € 29,90

3. Crèmige oogschaduwstcik. Ombre Hypnôse Mini Chubby van Lancôme, € 25,00

4. Luchtige crème-oogschaduw. Paperlight Cream eye color van Shiseido, € 26,50

1/

Lijnenspel

Eyeliner boven!

4 lente make-uptrends voor dummies - 3

Oefen jij al jaren op een perfecte 'wing' maar lukt het nog altijd niet om de twee lijntjes even recht te krijgen. Stop met proberen, want zelfs make-up artists doen geen moeite meer. Lang leve de gepersonaliseerde eyeliner, ook wel bekend als het bibberende lijntje, de scheve streep, het gemors met zwarte kohl of artistieke vormpjes.
Een 'how-to' van de perfecte lijn ('ga zitten, wacht met die derde kop koffie tot je klaar bent, laat je elleboog rusten op een tafel zodat je hand niet beeft, en oefen tot je het kunt') is dan ook niet meer nodig. Onder het motto 'meedoen is belangrijker belangrijker dan winnen' heeft de eyeliner zich eindelijk bevrijd van het juk van het perfecte lijntje. Lang leve de kunst met kohl!

4 lente make-uptrends voor dummies - 4

1. Eyeliner in crèmetextuur, met een zwarte en bruine tint. Long-Wear Gel Eyeliner Duo van Bobbi Brown, € 26,00

2. Vloeibare eyeliner met een rollerpunt. Rollerwheel Liquid Liner van M.A.C, € 20,00

3. Eyelinerstift met een handige gebogen applicator. Curvitude Eyeliner van Maybelline, € 9,99

2/

Glans & Glitter

Subtiel feeënstof

4 lente make-uptrends voor dummies - 5

2018 is het jaar dat glitter volwassen wordt. Of toch minder disco en meer doordeweeks. Val Garland toont bij Ralph & Russo dat een subtiel dotje glitter in de buurt van het oog leuk kan zijn. Of ga zoals bij Ricostru voor wat glitter op je slapen en jukbeenderen, alsof je toevallig door wat fairy dust bent gewandeld. Pat McGrath verklapt hoe snel en gemakkelijk glitterpoeder vasthecht: "Breng eerst wat verzorgende Eight Hour Cream (Elizabeth Arden) aan - die zorgt al voor glans - en dep hierop het glitterpoeder."
Geen fan van glitter? Misschien is glans meer jouw ding. Zorg voor een egale basismake-up en breng highlightpoeder aan waar het licht valt. Of creëer subtiele glans door wat Eight Hour Cream op je oogleden en jukbeenderen te smeren. Opgelet: niet voor mensen met een vette huid!

4 lente make-uptrends voor dummies - 6

  1. Highlighterpalet in crèmetextuur. Luminizer X Quad van RMS Beauty bij biotylab.be, € 52,00
  2. Egaliserende make-upbasis die zorgt voor een gezonde glow. Météorites Base van Guerlain, € 62,00
  3. Los glitterpoeder van Make Up For Ever bij planetparfum.com, € 13,90

3/

Palm Beach

Sunkissed skin

4 lente make-uptrends voor dummies - 7

Dit seizoen maakt het bronzing poeder een glorieuze comeback. En we hebben het niet over een subtiel vleugje op de jukbeenderen...Investeer in een chunky poederkwast en bepoeder je voorhoofd - begin al ín je haarlijn - jukbeenderen, neus en kin. Hou de rest van je make-up subtiel en egaal, maar ga gerust over-the-top met het bronzing poeder.
Weet je niet welk poeder je huis moet halen. We vroegen raad aan YLS-make-upartiest Tom Pecheux: "Ga voor de mooiste verpakking! (lacht) Nee, voor alledaags gebruik raad ik een poeder met een subtiele glans aan. Een matte textuur en bronzing-poeder gaan voor mij echt niet samen. Tenzij je een heel vette huid hebt of allergisch bent aan glans, natuurlijk. Er zijn ook formules met pailletjes, die een glittereffect creëren: als je daarvan houdt, is dat ook prima."

4 lente make-uptrends voor dummies - 8

1. Deze custom drops meng je met je foundation of gebruik je als highlgihter voor een subtiele golden glow. Teint Idôle Custom Drops van Lancôme, € 39,90

2. Deze Bronzing Brush is perfect om het poeder mooi in de huid te blenden. The Body Shop, € 17,00

3. Bronzing poeder met subtiel glanzende finish. Bronze Powder Terra d'Or van & Other Stories, € 25,00

4/

Eenhoorns en zeemeerminnen

Yolo & holo!

Of het jouw ding is, laten we in het midden maar fans van eenhoorns, zeemeerminnen en shiny aanverwanten zijn vast warm te maken voor dé make-uptrend van het najaar: holografische make-up. Heel wat cosmeticamerken, van budget tot prijzig, gingen overstag en lanceren glanzende, futuristische en trendy lipglossen, highlighters en oogschaduw in een kleur die op haar beurt nog zoveel meer kleuren bevat. Een holografische kleur is immers niet zomaar één kleur.  Afhankelijk van de weerkaatsing van het licht verandert oogschaduw, lippenstift, nagellak of highlighter namelijk van tint. Verschillende shades voor één prijs dus.

De uit de jaren 90 opgeviste trend dook afgelopen seizoen op verschillende catwalks op. Onder meer Halpren, Kenzo en Ashish stuurden de modellen met gezichtjes als een Instagramfilter de catwalk op. Zelf op zoek naar een smeerbaar kleurenprisma? Scroll dan snel door de shopping met onze favorieten. YOLO & HOLO!

4 lente make-uptrends voor dummies - 9

1. Kaleidoscope Dream Eyeshadow Palette van Urban Decay, € 39,00

2. Nagellak met holo-effect van Kiko Cosmetics, € 2,45

3. Holographic Lipgloss van M.A.C Cosmetics, € 24,50

4. Spectra Light Eyeshadow Glow Kit van Catrice, € 4,99

5. Holographic Highlighter Stick van BE Creative Make Up, € 14,95