Top 8 memorabele zwembadscènes

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Top 8 memorabele zwembadscènes

zwembad top tienOnmogelijk om vandaag aan iets anders te denken dan turquoise zwembaden en alles wat erbij hoort. Wij zetten dan ook onze tien meest memorabele zwembadscènes op een rijtje. Stomend, verkoelend, doodeng of juist hartverwarmend: acht duiken die ons niet onberoerd laten.

1/

1. Romeo + Julliet (1996)

De Kus. Baz Luhrmans remake van Shakespeare's klassieker bleef dan wel hondstrouw aan het origineel, de ietwat melige balkonscène werd aangevuld met een tegenhanger in het zwembad. Dankjewel Baz.
Romeo and Juliet 2

2/
2. Wild Things (1998)

Omdat onze oppas deze film ooit opzette en wij maar niet begrepen waarom die twee meisjes in het plonsbad zoveel plezier leken te hebben… Nota aan bezorgde ouders: de babysit in kwestie werd nooit meer gevraagd.
wild things

3/
3. Beethoven (1992)

Nog zo'n oppas die niet al te veel opheeft met kindvriendelijkheid. Gelukkig was Beethoven in de buurt...

4/

4. Something's Got To Give (1962)

Een zwembadscène die in ieders geheugen gegrift staan: Marilyn Monroe en haar giechelende charme-offensief, meer dan overtuigend wegens compleet gebrek aan zwemkledij.

5/

5. The Great Gatsby (2013)

Oftewel de coolste pool party aller tijden!
Great Gatsby

6/

6. Project X (2012)

En de meest uit de hand gelopen…

project X

7/

7. La Piscine (1969)

Uit deze iconische thriller valt er gewoon niet één scène te kiezen. De hele film draait rond twee bloedmooie mensen -Alain Delon en Romy Schneider- in een zwembad en daar krijgt het publiek van zowel vroeger als nu het warm van.

la piscine

8/

8. Eva Herzigova voor Brian Atwood

Niemand die aan de enige echte Marilyn kan tippen, maar Eva Herzigova's poging voor Brian Atwoods nieuwste campagne komt toch in de buurt. Al pakt zij het iets braver aan en haalt er er toch een kledingstuk bij: een paar duizelingwekkende pumps van de designer.
Eva Brian

9/