5 make-uptips voor de ultieme flawless selfie

Geüpdatet op 6 maart 2018 door Marie-Noëlle Vekemens en Laure Vandendaele
5 make-uptips voor de ultieme flawless selfie

But first, let's take a selfie. Maar hoe zorg je ervoor dat je er ook zonder filters en slimme belichting op je best uitziet? 

 

  1. Kies de juiste foundation
make-up tips perfecte selfie
Touche Éclat All-in-one Glow van Yves Saint Laurent, € 47,00

Lijkt evident, niet? Toch zijn er nog genoeg meisjes en vrouwen die een foundation gebruiken die niet perfect bij hun eigen huidskleur aansluit. Het resultaat:een weinig flatterende streep aan de kaaklijn die je ook op foto ziet. Een foundation dient om je huid te egaliseren en kleine oneffenheden te verdoezelen, niet om je van een bruin tintje te voorzien. "Verwijs nooit met 'bruine crème' naar foundation" is trouwens een van onze 10 beautygeboden. Benieuwd wat volgens het #ellebeautyteam nog uit den boze is? Lees dan hier verder.

Hoe vind je een foundation die perfect bij jouw eigen huidskleur aansluit? Breg een kleine hoeveelheid aan op je kaaklijn. Zie je het product nog liggen, zoek je nog beter even verder. Pas wanneer de foundation als het ware oplost in de huid, heb je een winnaar. Op zoek naar een nieuwe foundation? Wij testten8 nieuwe lanceringen voor je uit.

 

1/


2. Kies een matterend poeder
5 make-uptips voor de ultieme flawless selfie - 2
Hoola bronzing powder van Benefit, € 34,00

Foundation dient om je huid te egaliseren, met bronzer geef je opnieuw leven aan je gelaat. Helaas is ook het uitzoeken van een bronzer die niet te donker, oranje of shiny is, niet altijd even makkelijk. Kies voor een matte bronzer als je gefotografeerd wordt en ga voor een tint die een tikkeltje donkerder is dan je eigen huidkleur. Op die manier kan je op een natuurlijke manier de contouren van je gezicht accentueren en vermijd je harde lijnen.

2/
3. Breng je poeder goed aan
5 make-uptips voor de ultieme flawless selfie - 3
Bronzer brush van & Other Stories, € 23,00

Breng je poeder altijd zachtjes en met lichte hand aan om het gevreesde maskereffect te vermijden. Een bronzingpoeder over je hele gezicht aanbrengen is not done! Voor een mooi sunkissed effect kleur je zachtjes de haarlijn, de kaken, de T-zone (voorhoofd, neus, kin) en vergeet ook je hals niet.

3/

4. Zorg voor een zo egaal mogelijke huid

5 make-uptips voor de ultieme flawless selfie - 4
Derma renew bb cream van bellapierre, € 34,00

Wie een selfie de wereld instuurt, wil natuurlijk een zo egaal mogelijke teint hebben. Goede belichting (kim k zweert bij  haar Lumee case) en een flatterende filter doen wonderen, maar eigenlijk wil je dat je velletje ook zonder kunstgrepen zo egaal mogelijk is. Ook hier is de keuze van een juiste foundation key. Naast de teint egaliseren moet die er ook voor zorgen dat de huidtextuur zo fijn mogelijk is. Kies daarom, afhankelijk van de staat van je huid, of je een transparante of een meer dekkende formule kan gebruiken.

4/

5. Maak een testfoto
5 make-uptips voor de ultieme flawless selfie - 5
J.Lo's selfie game = strong as ever.

Geen betere manier om te achterhalen of je make-upgame strong is, dan door een aantal testfoto's te maken. We weten immers allemaal dat achter die ene perfecte selfie een poging of 30 aan voorafging.