Rode loper special: de lichaamstaal van koppels

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Rode loper special: de lichaamstaal van koppels

opening koppels

Eerder namen we de poses van de sterren onder de loep, vandaag doen we hetzelfde met die van beroemde duo's. Sommigen doen er alles aan om hun relatie te verzwijgen, anderen proberen dan weer wanhopig het perfecte koppel uit te hangen. Wat verraden handen, voeten en ogen daarbij? 

1/

In elkaars ogen kijken

1

 

Alle bodylanguage experts zijn het erover eens: acteurs komen aan de kost door alsof te doen, maar een potje oogflirten op de rode loper is altijd een goed teken. Door in elkaars ogen te kijken zijn Brad en Angelina eventjes alleen op de wereld, de honderden flitsende camera's verbleken eventjes in vergelijking met hun liefde.  Zucht... 

2/

Het betere heupwerk2

Sinds het prille begin van hun relatie deden de ondertussen ex-geliefden Robert Pattinson en Kristen Stewart er àlles aan om hun liefde geheim te houden. Nonchalante looks en weinig oogcontact: check. Heupen: betrapt! Aanrakende heupen drukken seksuele spanning en aantrekkingskracht uit, ook tussen mensen en vampiers. 4 3

De clutch 

Een veel gebruikte pose: de man legt liefdevol zijn arm om de middel van de  de vrouw. Een teken van affectie en vertedering, een beschermend gebaar.
8

Al kan het ook alarmsignalen uitsturen. Matthew Broderick legt zijn hand open en zacht op SJP, terwijl Tom Cruise "zijn" Katie Holmes met gesloten hand en met druk vasthoudt. Prompt wordt het een dominante pose, eentje die haar letterlijk en figuurlijk weinig ademruimte laat. We weten allemaal hoe dat is afgelopen.

9

Aangesloten schouders7

Er is al heel wat inkt gevloeid over de veronderstelde relatieproblemen van Jessica Biel en Justin Timberlake, geruchten die hun lichaamstaal met klem ontkent. Het koppel poseert vaak met de schouders tegen elkaar: een teken dat ze een sterk team vormen, hun problemen samen aanpakken en op dezelfde golflengte zitten.
6 5

5/

In dezelfde richting kijkenSchermafbeelding 2014-02-25 om 16.50.58

Volgens de meeste experts is het ook een goed teken als sterren in dezelfde richting kijken. Ondanks het feit dat tientallen fotografen hun respectievelijke aandacht vanuit allerlei hoeken vragen, staren Gavin Rossdale en Gwen Stefani vaak naar hetzelfde punt. Opnieuw een teken van een sterk, zelfzeker koppel met een evenwichtige relatie.

Schermafbeelding 2014-02-25 om 16.50.41

Overdreven affectie17Overdreven vertoon van affectie is dan weer een slecht teken. Tom Cruise en Katy Holmes hevig zoenend op de rode loper, Heidi Klum en Seal die bij elke verschijning dolverliefd over de zoveelste hernieuwing van hun trouwbeloften kirren: geen stabiele relaties, zoals de geschiedenis liet blijken. 

7/

Voetenspel16Opnieuw een koppel waarover veel wordt geroddeld, maar aan die geruchten haar voeten veegt. David en Victoria Beckham staan quasi altijd met tenminste één voet naar elkaar gericht. Ze hunkeren naar elkaar, zijn onafscheidelijk en staan als gelijke partners in hun relatie. 15 14

Trekken en sleuren13Over gelijke partners gesproken, tussen Madonna en Guy Ritchie heerste ten tijde van hun huwelijk een ware machtsstrijd, eentje die ook de rode loper werd verdergezet. Steeds stond één van beide voor de andere, terwijl die op zijn beurt zijn partner op de juiste plaats probeerde te zetten. Gespannen trekken en verveelde ogen kondigden verder de onvermijdbare scheiding aan. Het stond op de sterren geschreven, letterlijk. 1011