BACKSTAGE BEAUTY: Linda Cantello over de grungy zeemeerminnenlook

Geüpdatet op 22 februari 2018 door Laure Vandendaele
BACKSTAGE BEAUTY: Linda Cantello over de grungy zeemeerminnenlook

De modellen bij Emporio Armani zagen eruit als stoere zeemeerminnen. Linda Cantello, international make-up artiest bij Giorgio Armani, doet de make-uptechnieken achter deze look uit de doeken.

giorgio armani beauty linda cantello

Afgelopen september trok ELLE naar London om er het eerste defilé van Emporio Armani op Britse bodem live bij te wonen. Net als Stromae trouwens, die de show in het gezelschap van zijn vrouw Carolie vanop de eerste rij volgde. De twee waren in het goede gezelschap van onder meer Ellie Goulding, gewezen 1D’er Liam Payne en Anna Wintour.

Naast pasteltinten, silhouetten met bizarre krabprint en wapperende stoffen in voile was er nog een constante: glitters en pailletten, als het maar glansde. Ook de gezichten van de modellen konden niet om een glinsterend accentje heen. Kwam het door het krabbenthema dat we in hen stoere aan land gekropen zeemeerminnen zagen? Make-upartiest Linda Cantello gaf backstage tekst en uitleg bij de grungy zomerlook.

“De vervaagde pastelgroene oogschaduw krijgt een stoere vibe door zwart toe te voegen. We werkten de look af met een traantje in witte glitters.”

 

HUID
Op de huid gebruikte ik de Armani Prima Glow-On op een schone huid. Deze hydraterende balsem zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd en dewy is. Daarna bracht ik enkel een beetje High Precision Retouch concealer op de T-zone. Voor een gezonde blos gebruikte is de Blsuh Fluid Sheer op de wangen om die gezonde uitstraling te creëren.
OGEN

Breng verschillende laagjes Eyes to Kill mascara aan voor chunky wimpers. Breng nadien een heel zachtjes een veeg langhoudende vloeibare Eye Tint zoals ‘Obsidian’ aan net boven en onder de wimpers. Kleur de wimperrand daarna zwart met het Smooth Silk oogpotlood. Blend het potlood en de oogschaduw mooi samen voor die ‘slept in morning after look’. Breng nadien de Eye Tint in de kleur ‘Aqua’ aan net onder het oog. Dat hoeft zeker niet te precies te gebeuren. Wenkbrauwen houden we zo natuurlijk mogelijk.

 

TIP: het is belangrijk dat de wimpers al op voorhand gekruld zijn. Hou het mascaraborsteltje verticaal in plaats van horizontaal om verschillende laagjes product op zowel de bovenste als onderste wimpers aan te brengen. Drie a vier laagjes zijn een must. Wees niet bang om een aantal wimpers samen te klitten voor het product droogt.

Dacht je trouwens dat met mascara aan elkaar gekoekte wimpers foute boel waren? Not! Giorgio Armani is niet het enige huis dat de verguisde spinnenpotenmascara een momentje op de catwalk schonk. Meer nog, tal van beautyblunders voeren dit seizoen de trendlijstjes aan. Ontdek hier snel waarom deze bloopers niet langer fout zijn.

MOND
Ecstasy Balm 'Shade 1'
Ecstasy Balm 'Shade 1'

Ook de lippen houden we natuurlijk met een laagje Ecstasy Balm in een transparant roze.

Giorgio Armani Beauty is verkrijgbaar bij Parfuma in Antwerpen en Galerina Inno.