6 make-upblunders die niet langer fout zijn

Geüpdatet op 7 mei 2019 door Laure Vandendaele
6 make-upblunders die niet langer fout zijninfo@imaxtree.com

Niet zo handig met eyeliner, mascara en c°? Dan wordt de lente-zomer van 2018 ongetwijfeld jouw seizoen. Op de catwalks passeerden heel wat imperfecte looks en ook verguisde make-upbloopers uit het verleden maakten een verrassende comeback. 

Op onze redactie horen we het dagelijks waaien: "de regel is dat er helemaal geen regels zijn." Wat geldt in een steeds veranderende mediaomgeving geldt blijkbaar ook in de wereld van mode en beauty. Dominante trends en strikte regeltjes zijn démodé en iedereen draagt gewoon lekker waar hij of zij zich goed in voelt. Originaliteit en eigenheid winnen het van schoonheid en een faux pas hier en daar kan geen kwaad. Wat heb je aan een perfect streepje eyeliner (geef toe, dat lukt echt zelden) als een zwevende krullerige lijn boven je streep net een pak interessanter is? Waarom zouden lippen perfect gestift moeten zijn als het zoveel zwoeler is om eruit te zien alsof je de liefde van je leven net tien minuten lang vol op de mond zoende. Oh, en glitter, dat kan anno nu toch gewoon overal hangen? Vrijheid is blijheid in de wereld van lipsticks en mascara's. En ja, zelfs beautyblunders 1 en 3 (oh, de horror) worden dit seizoen door in glitters gedoopte vingers gezien.

1. Spinnenpotenmascara
Make-up blunder spring summer 2018
Christian Dior

Een look die er op je vijftienjarige zusje als een serieuze beautyblunder (ach, wie maakte ‘m niet?) uitziet, maar als Peter Philips modellen van spinnenpotenmascara voorziet, staat het plots veel leuker. “Ik wilde de ogen op een spontane manier accentueren”, vertelt het hoofd van Dior Beauty backstage. “Het moet er uitzien alsof de jonge meisjes zelf hun make-up hebben aangebracht.” Of hoe die knoeiende puber in huis plots een bron van inspiratie is.

Ga je voor deze look? Hou dan zeker de rest van je make-up eenvoudig. Vergeet ook zeker niet de roodheden naast je ogen met concealer te neutraliseren. De zwarte make-up accentueert ontsierende roodheden, waardoor je er snel ziek of moe uitziet.

Wat heb je nodig

6 make-upblunders die niet langer fout zijn - 2

1. Total Temptation van Maybelline, € 14,99

2. Curling Mascara van Nu Colour, € 33,95

3. Dark Magic Mascara van Max Factor, € 19,99

1/

2. Messy lipstick

Make-up blunder spring summer 2018

Buiten de lijntjes kleuren is toch altijd een beetje leuker. Vraag dat maar aan notoire 'overliner' Kylie Jenner. Stel je long lasting lippenstift op de proef door extra veel te zoenen, levert zo'n gekuste mond en smudgy rode lip op, is dat alleen maar handig meegenomen.

Wat heb je nodig

6 make-upblunders die niet langer fout zijn - 4

  1. Lip Colour’Ink Liquid Lipstick van Guerlain, € 30,50
  2. Grande Rouge Matte van Yves Rocher, € 22,90
  3. Color Riche Shine van L'Oréal Paris, € 13,99
  4. Rouge Allure Ink van Chanel, € 37,00

2/

3. Het donkere lijntje
Make-up blunder spring summer 2018
Moschino

Als het van Moschino afhangt is het weer helemaal oké om je lippen te omranden met een potlood dat donkerder is dan de kleur van je lippenstift. Deze jaren 90 trend werd jarenlang als absolute 'no no' gezien maar werd dankzij Moschino weer op de kaart gezet. Geef toe, op Gigi ziet het er eigenlijk helemaal niet zo slecht uit.

Wat heb je nodig?

6 make-upblunders die niet langer fout zijn - 6

 

1. Lip Foundation Lippotlood in 'Cool Brown' van Catrice, € 2,59

2. Lippotlood in 'Swak' van H&M, € 4,99

3. Lip Contour Duo van Tom Ford, € 54,00

3/

4. De uitschieter

Make-up blunder spring summer 2018

Bon, wij gebruiken al já-ren élke dag mascara en toch loopt het nog regelmatig fout. Dan bots je onverwacht met je borsteltje tegen je gezicht en zit je met een zwarte veeg die je van je zorgvuldig aangebrachte foundation mag schrobben. En je was al te laat. Doe zoals bij Lanvin en transformeer de afdruk van dat mascara borsteltje tot een originele eyeliner. Was het een foutje of net een ingenieuze make-uptechniek? Wie zal het zeggen!

Omdat eyeliner teken, zelfs met jarenlange ervaring in de vingers, geen gemakkelijke opdracht blijft, gaan we de tour van de vrije expressie op. Laat je creativiteit de vrije loop en teken uit de losse pols een lijn naar keuze boven het ooglid. Eat that, perfect winged liner!

Wat heb je nodig?

6 make-upblunders die niet langer fout zijn - 8

  1. Wonder Wing Liner van Rimmel, € 7,99
  2. Feutre calligraphie yeux N°20 Papyrus van Sothys, € 25,00
  3. Free Soul mascara van Kiko Cosmetics, € 12,95

4/

5. Kriebelkrabbel

Make-up blunder spring summer 2018

Niet je ooglid, maar je hele gezicht is een blank canvas waarmee je aan de slag kan gaan. Vergeet preciziewerkjes waarvoor je vijf verschillende make-uppenselen nodig hebt. Gebruik je vingers en speel met opvallende kleuraccenten. Zo wordt kriebelkrabbel een draagbaar meesterwerk.

Wat heb je nodig?

6 make-upblunders die niet langer fout zijn - 10

  1. Eye Sugar Palette van Lancôme, € 65,00
  2. Distortion Eyeshadow Palette van Urban Decay, € 55,00
  3. Oogschaduw in de vorm van vinyl plaatjes van Paul & Joe, € 25,00

 

5/

6. Smossen
Make-up blunder spring summer 2018
Andreas Kronthaler

De glitter craze kent dit seizoen een nieuw hoogtepunt maar krijgt een rauw randje. Weg zijn de sprakle prinsessen met lieflijk schitterende oogleden. Pak de glitter met beide handen aan en als die hand per ongeluk op je gezicht eindigt, is dat alleen maar een pluspunt.

Wat heb je nodig?
6 make-upblunders die niet langer fout zijn - 12
Losse glitters en pigment van Essence, € 2,99