Deze iconische modellenmove maakt comeback op de catwalk

Geüpdatet op 20 juni 2019 door Laure Vandendaele
Deze iconische modellenmove maakt comeback op de catwalkBeeeld: Imaxtree

De 'twirl', de ronddraaiende beweging die modellen tijdens de jaren 80 en 90 op het einde van de catwalk maakten, is helemaal terug. En ook Britney Spears, hoewel geen vaste klant op fashion week, is fan.

De jaren 90 drukken al een paar seizoenen hun stempel op de jaren 90. Ontwerpers stoppen verwijzingen naar het decennium in hun collecties en de supermodellen van toen ( zie de nu al iconische Versace SS18 show en Kate en Naomi bij Louis Vuitton) wandelen weer in volle vaart over de catwalks. Ook de iconische 'twirl', de ronddraaiende beweging die Cindy en c° op het einde van de catwalk maakten, is terug. Tijdens de afgelopen modeweek van New York maakte niemand minder dan Kaia Gerber, dochter van Cindy Crawford, een zwierige twirl toen ze in de wintercollectie van Anna Sui het einde van de catwalk naderde. Bij Brandon Maxwell voegde Karlie Kloss wat old skool glamour toe aan haar 'loopje' door de fotografen (en alle Instgrammende front rowers) op een zwierige twirl te trakteren. Ook bij modehuis Christian Siriano ging het er een pak speelser aan toe dan de afgelopen jaren jaren waarin het gros modellen met stuurs kijkende snoetjes over de catwalk daveren. Een goede reminder dat mode, naast serious business, ook fun hoort te zijn.

Love this, @KaiaGerber! Old school spin for @AnnaSui.

Een bericht gedeeld door Cindy Crawford (@cindycrawford) op

Twirl all day

Ook all about fun is Britney Spears. Hoewel je haar niet snel tijdens de modeweken zal zien (laten we haar modemomentje uit 2002 niet vergeten) liet de popster afgelopen weekend haar indrukwekkende 'twirl' capaciteiten op Instagram zien. "Who doesn't love to twirl all day?" We kunnen haar geen ongelijk geven.

britney spears donatella versace
Britney Spears en Donatella Versace in 2002

 

Who doesn't love to twirl all day?? 😉😉😉

Een bericht gedeeld door Britney Spears (@britneyspears) op