Valentijn: 14 klassieke romantische komedies om te kijken met vriendinnen

Geüpdatet op 19 januari 2023 door ELLE België
Valentijn: 14 klassieke romantische komedies om te kijken met vriendinnen Shutterstock

Geen geliefde om op 14 februari dicht tegenaan te kruipen? Dan hou je toch een gezellige Girls Night In samen met je vriendinnen! Deze romantische komedies horen op jullie lijstje.

Haal de popcorn, cocktails en Ben & Jerry's maar boven voor deze 14 heerlijke filmklassiekers.

1. To All the Boys I’ve Loved Before

Houd een filmmarathon met het eerste, tweede en derde deel van Netflix' To All the Boys-reeks. De films volgen Lara Jean die een ernstige fout begaat: geheime brieven die ze aan al haar crushes schreef raken per ongeluk verstuurd. Drama!

2. Clueless

Tijd om de OG Valley Girl nog eens aan het werk te zien! De klassieker met Alicia Silverstone in de hoofdrol zit niet alleen vol met onverwachte liefde, maar ook mooie vriendschappen. De kleren! De quotes! Clueless is een jaarlijkse vertoning meer dan waard.

3. The Holiday

Twee vrouwen wisselen voor een weekje van huis om hun liefdesverdriet te vergeten. Amanda (Cameron Diaz) belandt in een gezellige cottage in het besneeuwde Engeland. Iris (Kate Winslet) geniet dan weer van het zonnige L.A. in Amanda's gigantische villa. Bovendien ontmoeten ze allebei een wel erg interessante love interest, waardoor hun zorgen smelten als sneeuw voor de zon.

4. Silver Linings Playbook

Voor wie de uitstekende chemie tussen Jennifer Lawrence en Bradley Cooper nog eens opnieuw wil zien (die dansscène!), deze mag je niet missen.

5. The Break-up

Jennifer Aniston en Vince Vaughn spelen een ex-echtpaar dat hun leven gescheiden doorbrengt, een must-watch!

6. La La Land

Een musicalfilm om U tegen te zeggen, en dan hebben we het nog niet over het geweldige koppel dat Ryan Gosling en Emma Stone zou vormen in een ander leven. We volgen serveerster Mia die ervan droomt actrice te worden en jazzmuzikant Sebastian die droomt van een eigen club. Zullen ze hun dromen waarmaken of staat succes hen in de weg?

7. Bridesmaids

Wat als je beste vriendin haar huwelijk plant en jij als single met een meer dan chaotisch liefdesleven je moet zien staan te houden tussen haar andere bruidsmeisjes? Deze absoluut hilarische film moet je gezien hebben!

8. Pretty Woman

Julia Roberts en Richard Gere zijn hét filmkoppel van de jaren negentig. Ga terug in de tijd met deze cultklassieker die volgt hoe de rijke zakenman Edward helemaal ingepalmd wordt door sekswerker Vivian.

9. Mamma Mia!

ABBA's greatest hits, Meryl Streep en een verhaal waarbij een jonge vrouw probeert te achterhalen wie van drie silver foxes nu haar echte vader is. Meer heb je niet nodig voor een gegarandeerd gezellig avondje.

10. Bridget Jones’ Diary

Dé feel good film wanneer je een - niet zo happy - single bent, vol herkenbare gevoelens en de prangende vraag: eindigt Bridget (Renee Zellweger) met de stijve maar goedbedoelende Marc Darcy (Colin Firth) of de sexy schoft Daniel Cleaver (Hugh Grant)?

11. 500 Days of Summer

Waar de meeste films het verhaal vertellen van hoe de twee hoofdpersonages verliefd worden, zien we hier hoe Tom (Joseph Gordon-Levitt) over zijn breuk met Summer (Zooey Deschanel) probeert te raken.

12. Shakespeare in Love

In deze star-studded film zien we hoe Shakespeare (Joseph Fiennes) zijn eigen Juliet (Gwyneth Paltrow) ontmoet en halsoverkop op haar verliefd wordt. Enig probleem: ze is verloofd met de rijke en gewetensloze Lord Wessex (Colin Firth).

13. 10 Things I Hate About You

Puur jeugdsentiment, deze film. Cameron (Joseph Gordon-Levitt) wordt verliefd op de populaire Bianca (Larisa Oleynik). Maar die mag enkel daten als haar moeilijke zus Kat (Julia Stiles) ook uitgaat. Dus regelt hij dat Patrick (Heath Ledger), een outsider, Kat versiert. Bij het zien van deze film willen we stiekem allemaal wel een beetje Kat zijn, zeker wanneer Heath Ledger 'Can't take my eyes off of you' zingt om haar terug te winnen. Smelt.

14. When Harry met Sally

Een absolute klassieker. Wanneer Harry (Billy Crystal) en Sally (Meg Ryan) elkaar voor het eerst ontmoeten, kunnen ze elkaar niet uitstaan. Jaren later worden ze vrienden. En nog later... dat zullen we nog niet verklappen. Een film die de verschillen tussen mannen en vrouwen op een erg charmante manier aankaart.

LEES OOK: Welke films en series brengt Netflix begin 2022 uit?