10 supergezellige valentijnsfilms om te bekijken met je vriendinnen

Geüpdatet op 9 februari 2018 door Maxine Detaellenaere
10 supergezellige valentijnsfilms om te bekijken met je vriendinnen

Geen lief om op 14 februari dicht tegenaan te kruipen? Dan hou je toch een gezellige Girls' Night In samen met je vriendinnen!

Haal de popcorn, roze cocktails en Ben & Jerry's maar boven, want wij selecteerden 10 heerlijke, girlie films om te bekijken op valentijn. (Ben je wel een setje, wacht dacht je dan van deze 10 films waar wij het erg warm van krijgen?)

#1 The Holiday

Twee vrouwen wisselen voor een weekje van huis om hun liefdesverdriet te vergeten. Amanda (Cameron Diaz) belandt in een gezellige cottage in het besneeuwde Engeland. Iris (Kate Winslet) geniet dan weer van het zonnige L.A. in Amanda's gigantische villa. Bovendien ontmoeten ze allebei een wel erg interessante love interest, waardoor hun zorgen smelten als sneeuw voor de zon.

1/

#2 Mamma Mia!

ABBA's greatest hits, Meryl Streep en een verhaal waarbij een jonge vrouw probeert te achterhalen wie van drie silver foxes nu haar echte vader is. Meer heb je niet nodig voor een gegarandeerd gezellig avondje.

2/

#3 Bridesmaids

Wat als je beste vriendin haar huwelijk plant en jij als single met een meer dan chaotisch liefdesleven je moet zien staan te houden tussen haar andere bruidsmeisjes? Deze absoluut hilarische film moet je gezien hebben!

3/

#4 Bridget Jones' Diary

Dé feel good film wanneer je een - niet zo happy - single bent, vol herkenbare gevoelens en de prangende vraag: eindigt Bridget (Renee Zellweger) met de stijve maar goedbedoelende Marc Darcy (Colin Firth) of de sexy schoft Daniel Cleaver (Hugh Grant)?

4/

#5 500 Days of Summer

Waar de meeste films het verhaal vertellen van hoe de twee hoofdpersonages verliefd worden, zien we hier hoe Tom (Joseph Gordon-Levitt) over zijn breuk met Summer (Zooey Deschanel) probeert te raken.

5/

#6 When Harry met Sally

Een absolute klassieker. Wanneer Harry (Billy Crystal) en Sally (Meg Ryan) elkaar voor het eerst ontmoeten, kunnen ze elkaar niet uitstaan. Jaren later worden ze vrienden. En nog later... dat zullen we nog niet verklappen. Een film die de verschillen tussen mannen en vrouwen op een erg charmante manier aankaart.

6/

#7 Shakespeare in Love

In deze star-studded film zien we hoe Shakespeare (Joseph Fiennes) zijn eigen Juliet (Gwyneth Paltrow) ontmoet en halsoverkop op haar verliefd wordt. Enig probleem: ze is verloofd met de rijke en gewetensloze Lord Wessex (Colin Firth).

7/

#8 Amélie

Voor wie dol is op Parijs en quirky Françaises. De verlegen Amélie (Audrey Tautou) probeert het leven van haar naasten aangenamer te maken, maar loopt daarbij zichzelf voorbij. Tot ze Nino (Mathieu Kassovitz) leert kennen en een oogje op hem krijgt.

8/

#9 10 Things I Hate About You

Puur jeugdsentiment, deze film. Cameron (Joseph Gordon-Levitt) wordt verliefd op de populaire Bianca (Larisa Oleynik). Maar die mag enkel daten als haar moeilijke zus Kat (Julia Stiles) ook uitgaat. Dus regelt hij dat Patrick (Heath Ledger), een outsider, Kat versiert. Bij het zien van deze film willen we stiekem allemaal wel een beetje Kat zijn, zeker wanneer Heath Ledger 'Can't take my eyes off of you' zingt om haar terug te winnen. Smelt.

9/

#10 The Other woman

Carly (Cameron Diaz) ontdekt dat haar nieuwe vriend Mark (Nikolaj Coster-Waldau) getrouwd is. Zijn vrouw Kate  (Leslie Mann) neemt contact op met Carly en wanneer ze ontdekken dat Mark hen beiden bedriegt met een derde vrouw Amber (Kate Upton), slaan alle vrouwen de handen in elkaar om Mark een lesje te leren.