Waarom iedereen plots rode laarsjes draagt

Gepubliceerd op 5 februari 2018 door Laure Vandendaele
Waarom iedereen plots rode laarsjes draagt

Dit seizoen haalt de doorwinterde fashionista haar rode laarsjes uit de kast. Ontdek snel waarom de scharlakenrode schoentjes een voetje voor hebben.

rode laarzen fendi aw 2017-2018
Fendi, aw 17/18

Vanaf het moment dat de karmijnrode strakke over-the-knee laarzen van Fendi (aw17-18) over de catwalk paradeerden, doken steeds meer rode laarsjes op in het Milanese staatsbeeld. Ook in de andere modehoofdsteden New York, Londen en Parijs kleurden de voeten van menig fashionista rood.

Is zo'n knalrode dijlaars net een tikkeltje te gewaagd? Kies dan voor een iets draagbaarder alternatief zoals rode enkellaarsjes. Nog steeds een bijzondere eye catcher maar net een tikkeltje makkelijker met je dagelijkse outfit te stylen.

Rode laarsjes: hoe draag je dat nu?

Het is echt niet nodig om je hoofd te breken om de ideale outfit samen te stellen: rode laarsjes zijn immers veel makkelijk te stylen dan je op het eerste gezicht zou denken. Door je rode laarsjes te combineren met een skinny of rechte jeans, een simpel wit T-shirt en een blazer met een dubbele rij knopen creëer je een stijlvolle look met speels accent. Een simpele manier om een ogenschijnlijk eenvoudige outfit van meer pit te voorzien.

Rood past perfect bij neutrale tinten zoals grijs, zwart en wit. Pas wel op voor overdaad, te veel rode kledingstukken kunnen snel als too much overkomen. Kies daarom liever voor één kledingstuk - in dit geval twee laarsjes - om je outfit een kleurinjectie te geven.

Welk model moet je kiezen?

Dit seizoen zijn rode laarsjes talrijk aanwezig in heel wat collecties van prêt-à-porter merken. Of je nu enkellaarsjes of torenhoge pumps verkiest, je zal niet heel erg hard moeten zoeken om op je droompaar te stuiten. Wij gaan alvast op zoek naar het ideale enkellaarsje met een stevige hak. High street merken zoals Steve Madden en Topshop trekken met hun laarsjes in lakleder resoluut de sexy kaart terwijl Aldo en Stradivarius inzetten op originaliteit met bijzondere spiegelhakken.

Op zoek naar een paar dat perfect bij jouw stijl past? Ontdek hier onze favorieten.

Via ELLE Belgique, Malvine Sevrin