Dit zijn de beste reisbestemmingen voor 2020

Geüpdatet op 13 januari 2020 door Lore Ginneberge
Dit zijn de beste reisbestemmingen voor 2020 Puebla, Mexico

Waar naartoe in 2020? Je hebt nog 12 maanden voor het ontdekken van onbekende landen en tropische stranden. Laat je inspireren door deze fantastische reisbestemmingen.

Tokyo, Japan

Sportievelingen trekken in 2020 naar Japan, want Tokio is gaststad van dienst voor de Olympische Spelen. Je zal er dus een ongekende stroom aan toeristen, maar ook een ongekende positieve vibe vinden. Ook foodlovers komen er aan hun trekken, want Tokyo is de stad met de meeste Michelinsterren op aarde. Daarnaast is het vooral de moeite om de clash tussen de hightech stedelijkheid en het sprookjesachtige natuurschoon te ervaren.

tokio japan reisbestemmingen

Beste tijd om te vertrekken: juli en augustus voor de Olympische Spelen

Galway, Ierland

Nu is je kans om dit pittoreske stadje te bezoeken, want Galway is uitgeroepen tot Capital of Culture van Europa in 2020. Er valt dus heel wat te beleven in dit Ierse kustgebied. Snuif cultuur op in de binnenstad en vervolg nadien je weg langs de kust van Connemara (bekend van die Franse chanson) waar ruige kliffen en een prachtig uitzicht op je wachten.

galway ierland reisbestemmingen 2020

Beste tijd om te vertrekken: tussen juli en oktober.

Rijeka, Kroatië

Kroatië groeit jaar na jaar aan populariteit, maar toeristen reppen zich vooral naar Dubrovnik en Split. Zonde, want het land heeft zoveel meer moois in de aanbieding. Rijeka bijvoorbeeld, is net als Dubrovnik een havenstadje, en werd eveneens uitgeroepen tot Capital of Culture voor het komende jaar. Bezoek er neoclassicistische monumenten en kastelen; struin over Korzo, de drukste boulevard van de stad; breng een bezoekje aan de centrale markt of rust uit aan de hemelsblauwe kust van de Adriatische Zee.

kroatië rijeka reisbestemmingen vakantie 2020

Beste tijd om te vertrekken: mei tot augustus.

Puebla, Mexico

Vergeet Tulum, de nieuwe hotspot in Mexico is ongetwijfeld Puebla. Een grote (veilige!) stad met dorpse charmes, zo kan je deze plek best omschrijven. Je vindt er historische gebouwen naast kunstgalerijen en hippe cafeetjes in overvloed. Slenter er door de kleurrijke straten vol snuisterwinkeltjes, vergaap je aan de Templo de Santo Domingo en laat je verleiden door al het lekkers in de zogenaamde Calle de los Dulces. Deze verborgen parel mag niet ontbreken op je bucketlist.

mexico puebla reisbestemmingen 2020

Beste tijd om te vertrekken: mei tot september.

De Malediven

Volgens National Geographic een must in 2020, omdat deze republiek misschien wel sneller dan we denken kopje onder gaat  - letterlijk dan. Hoewel de Malediven eerst was met een klimaatplan, dreigt de eilandengroep als één van de laagste plekken ter wereld compleet te verdwijnen door de opwarming van de aarde. Grijp dus je kans nu het nog kan om dit prachtige gebied te bezoeken, maar probeer je verblijf zo groen mogelijk te houden, in dit eco resort bijvoorbeeld.

malediven reisbestemming vakantie

Beste tijd om te vertrekken: maart.

Kochi, India

Nog volgens National Geographic én Lonely Planet uitgeroepen tot topbestemming in 2020. Deze stad bevindt zich in het uiterste zuiden van India en neemt een steeds prominentere plek in, vooral op vlak van technologie. Zo is Kochi een pionier op wereldvlak in hernieuwbare energie, wat het zelfs een 'Champions of the Earth'-award opleverde van de UN. De stad heeft een levendige, boho cultuur en is verrassend genoeg een epitoom van hedendaagse kunst. Dit alles komt samen in de Kochi-Muziris Biënnale, het grootste festival voor hedendaagse kunst in Azië.

kochi india festival vakantie reisbestemmingen 2020

Beste tijd om te vertrekken: December tot maart voor de Biënnale.

Malindi, Kenia

Stond Kenia al langer op je bucketlist, kruis dan zeker ook deze stad aan. Malindi herbergt enkele natuurwonderen, zoals deze 'Hell's Kitchen', maar ook typische Swahili architectuur en dromerige stranden. Sportievelingen: je kan er ook geweldig duiken.

kenia vakantie reizen

Beste tijd om te vertrekken: het hele jaar door. Juli tot september is droogseizoen, maar ook tijdens het regenseizoen is de natuur er wondermooi.