Ballerina’s maken een comeback! Zo draag je ze anno 2023

Geüpdatet op 4 januari 2023 door Lore Ginneberge
Ballerina’s maken een comeback! Zo draag je ze anno 2023 Imaxtree

Ballerina's zijn back! Je kan er niet meer omheen, de meest populaire schoenen uit de jaren 2000 zijn du retour. Hoe draag je ballerina's anno 2023 sans schoolmeisjes-allures? Alle styling tips en inspiratie op een rij.

Ballerina's zijn helemaal terug dankzij Miu Miu en Bella Hadid

Voor velen roepen ze instant herinneringen op aan onaangename geurtjes en zweetvoeten, maar op en naast de catwalks lijkt iedereen overtuigd: de ballerina is dé schoen van het seizoen. Van Givenchy en Loewe tot Chanel en Marni: ballerina's waren overal in de collecties voor zomer 2023. Al was het vooral Miu Miu die met alle aandacht ging lopen. Het Italiaanse merk lanceerde namelijk vorig jaar al satijnen ballerina's met een bandje over de wreef. De schoenen hebben inmiddels een cultstatus verworven IRL en online.

miu miu ballerina's
Miu Miu FW22 - Imaxtree

En dan was er miss Bella Hadid die besloot om de rijzende trend een duwtje in de rug te geven. Het model werd gespot in de straten van New York met een lange jeansjurk en Sandy Liang-schoenen inclusief beenwarmers. Ballerina-core op z'n best.

bella hadid streetstyle outfit ballerina
Getty Images

Tenslotte omarmde ook iedereen op sociale media het schoeisel, zo blijkt uit de vele Instagramfoto's van fashionista's die hun favo outfits afmaken met platte schoentjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yasemin Ögün (@modatutkusu)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dasha (@dahyeshka)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door EMELIE LINDMARK (@emitaz)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JOSEFINE H. J (@josefinehj)

Op TikTok barst het dan weer van de video's met hashtags als ballerina sleaze en ballet core, moest je nog niet genoeg inspiratie hebben opgedaan.

Zo combineer je ballerina's anno 2023

De meest populaire manier om ballerina's te dragen is verrassend genoeg met witte sokken. Zo draag je deze combo zonder voor schoolmeisje door te gaan:

streetstyle
Imaxtree
streetstyle 2023
Imaxtree

Wees niet bang voor het kleine meisjes-effect, er zijn tal van manieren om deze comfortabele schoenen op een volwassen manier te dragen. Met een jeans bijvoorbeeld, liefst eentje met wijde pijpen zodat je niet helemaal terug naar de nillies gekatapulteerd wordt. Een lange mantel of blazer maakt het af.

ballerina's stylen jeans
Imaxtree
hoe draag je ballerina
Imaxtree

Een lange jurk met platte schoenen kan voor elke gelegenheid en maak je zo comfortabel als je zelf wil. Onze favoriet voor op vakantie, maar net zo goed in de wintermaanden met kousen en een dikke jas.

ballerina's lange jurk
Imaxtree
ballerina's lange jurk stylen combineren
Imaxtree

LEES OOK: Alle sterren dragen deze klassieke sneakers - en je hebt ze waarschijnlijk al