Belgisch lingerielabel Marie Jo ontwerpt voor het eerst badkledij

Gepubliceerd op 24 januari 2018 door Laure Vandendaele
Belgisch lingerielabel Marie Jo ontwerpt voor het eerst badkledij

Met deze nieuwe collectie wil Marie Jo weerwoord bieden aan trendgevoelige swimwear. 

De zomer is helaas nog niet meteen in zicht. Je moet maar uit het raam kijken om dat trieste nieuws bevestigd te zien. Maar omdat het geen kwaad kan om vooruit te blikken en omdat er misschien wel een winterse getaway op de planning staan (in dat geval zijn wij alvast jaloers!), kan je ook gerust in het putje van de winter al een nieuwe bikini uitzoeken.

Sinds deze mand vind je die trouwens ook terug in het gamma van het Belgische lingerielabel Marie Jo. Na meer dan vijfendertig jaar achtte het geliefde merk van eigen bodem de tijd rijp om hun expertise en vakmanschap naar een eerste collectie met badkledij te vertalen. Vorige week kregen wij de volledige lijn al in avant-première te zien. Die werd niet zomaar op de catwalk geshowd maar in en rond een indoor zwembad  (!) op de 20ste verdieping van een Antwerps flatgebouw. Zowel het uitzicht over de stad als het spektakel in en naast het water was niet minder dan indrukwekkend  te noemen. Zo zie je maar, sommige mensen hebben niet enkel een bikini of badpak nodig wanneer ze op strandvakantie vertrekken. (alweer, jaloers!)

Sublieme pasvormen

Marie Jo staat bekend om het gebruik van mooie materialen en zweert bij goede pasvormen. Waarden die je ook in de swimwear collectie terugvindt. Zo werd ieder stuk ontworpen om een duik in het zwembad of een zwempartij in de zee moeiteloos te doorstaan. (lees: je slipje zal na een bommetje niet tussen je billen kruipen!)

Ode aan stijliconen

Voor de collectie liet het label zich inspireren door iconische persoonlijkheden die tijdloze klasse en pure chic uitademen. Zo werd de lijn meteen ook een ode aan stijliconen als Romy Schneider, Cathérine Deneuve en Grace Kelly. Om een zo breed mogelijk publiek te bedienen telt de lijn uiteenlopende snitten en modellen. Met of zonder beugels, met lining of zonder lining, strapless of met halter, de collectie pakt uit met een reeks ingenieuze pasvormen, op maat van elk figuur.

Naast badpakken en bikini’s telt de swimwearcollectie een selectie luxeaccessoires. Zo is er een kaftan in viscose, afgewerkt met point clair en een oversized hemd – luchtig en tijdloos – in kaki, natuur en donkerblauw. Kortom het label heeft nu ook alles in huis voor een dagje strand, winterse strandvakantie of plons in eigen binnenzwembad.  "Do you take the plunge?", vraagt Marie Jo. Don't mind if we do! * Splash *

 
Bekijk de volledige collectie op www.mariejo.com