H&M lanceert Conscious sportkledij

Gepubliceerd op 5 januari 2018 door Laure Vandendaele
H&M lanceert Conscious sportkledij

De nieuwe Conscious Activewear-lijn van H&M bestaat uit duurzame materialen.

Nu je nog vol goede voornemens zit, kan je van een nieuwe sporttenue gebruiken. Want een mooie sportoutfit geeft toch automatisch zin om meer te bewegen, niet? Of je extra motivatie zoekt of niet, vanaf deze week ligt bij H&M nu ook een eerste Conscious sportcollectie waarbij modebewust design wordt gecombineerd met functionele details in de rekken. Net als bij de voorgaande conscious lijnen van de Zweedse modegigant, maakt ook hier het duurzame materiaal van de leggings en sporttopjes het verschil.

H&M lanceert Conscious sportkledij - 1

Stijlvol en duurzaam

“Door het functionele en het vrouwelijke samen te brengen, is het de bedoeling om de klanten een stijlvolle en duurzame sportcollectie aan te bieden. Dit komt niet alleen naar voor in de stoffen die gebruikt worden, we gebruiken ook een nieuwe breitechniek die naadloze kleding creëert terwijl er minder garen of textielafval gebruikt wordt. Door functionaliteit en mode met een duurzame denkwijze te combineren, is dit de enige weg vooruit!” zegt Petra Smeds, head designer of sportswear.

Met het thema “In it for the long run” in het achterhoofd, bestaat deze collectie uit een veelzijdig assortiment van leggings, sport beha’s, hoodies en sporttopjes. De nadruk hier ligt vooral op de natuur en duurzaamheid en dit uit zich in de prints die voorkomen. In ieder stuk werd gerecycleerd polyester en elastaan gebruikt. Bovendien is de hele collectie voorzien van naadloze details, ingebouwde ondersteuning en ventilatiegaatjes. Ook het feit dat ze sneldrogend zijn, zorgt voor een maximum comfort.

Met nieuwe collectie doet H&M zijn best om het merk een meer duurzaam imago te geven. De keten ziet het lanceren van deze Conscious zijn als een van de vele stappen naar een 100% circulair productieproces. Uiteindelijk heeft de modegigant als doel ongewenste kledij te hergebruiken en recycleren tot nieuwe mode-items.

www.hm.com