Treinmake-up: de do’s & dont’s volgens de ELLE-experte

Geüpdatet op 19 februari 2018 door Laure Vandendaele
Treinmake-up: de do’s & dont’s volgens de ELLE-experte

ELLE UK's Sophie Beresiner zet een generatie pendelende vrouwen aan tot 'make-up on the move".

Steeds meer vrouwen maken van hun tijd op de trein, tram of bus gebruik om hun make-up aan te brengen. ELLE UK’s beauty director Sophie Beresiner ontpopte zich tot een expert in het gebied en deelt haar dagelijkse make-up on the move avonturen via Instagram (@sophieberesiner) Haar volgers zagen haar al rechtstaand make-up aanbrengen in een overvolle metro, in de passagiersstoel naast haar rijdende echtgenoot én in een vliegtuig. Aan ELLE.be deelt ze haar ultieme rijdende do's en dont's. Eén ding is zeker: je make-up achter het stuur van een rijdende auto aanbrengen is absoluut uit den boze.

Instagram: @sophieberesiner
Hoe kwam je op het idee om je dagelijkse make-upritueel op de trein te filmen?

“Toen ik op een ochtend veel te laat naar het werk vertrokken was, wilde ik me in de trein opmaken maar toen ik eraan wilde beginnen, bleek dat ik geen spiegeltje had. Ik vond er dan ook niets beter op dan de camera van mijn smartphone te gebruiken. Later dacht ik dat het misschien wel leuk zou zijn om die filmpjes te delen, vooral omdat mensen me vaak als een ‘beauty-experte’ zien. De reacties waren zodanig positief dat ik het steeds vaker ben gaan doen, ‘make up on the move’ was een feit. Bovendien kan ik nu een paar minuten langer in bed blijven liggen!”

Maken veel vrouwen zich op tijdens hun pendelrit naar het werk?

“Zeker weten! Ik neem elke dag dezelfde trein en in mijn wagon is er iedere dag minstens één vrouw die zich opmaakt. Dat was eigenlijk al het geval voor ik het zelf begon te doen. Ik lette er natuurlijk altijd op omdat ik benieuwd ben naar welke producten ze gebruiken. Niet alle vrouwen doen het iedere dag, maar het gros van hen heeft het zeker al een keer gedaan.”

Hoeveel tijd neemt jouw make-upritueel in beslag?

“Ik zit ongeveer een half uur op de trein maar mijn make-up opdoen kost me maar vier minuten. Omdat ik natuurlijk elke stap op Instagram deel, ben ik in totaal een kwartiertje kwijt. Ik spendeer eigenlijk meer tijd aan het taggen van merken dan aan het schminken zelf.”

Hoe reageren je medereizigers als je met je make-up in de weer bent? Krijg je wel eens negatieve reacties?

“Ik ben er 100 % zeker van dat sommige mensen zich eraan storen. Mijn eigen echtgenoot is alvast een van hen. Hij haat het wanneer vrouwen hun make-up op de trein aanbrengen maar waarom zouden we het in hemelsnaam niet doen? Toen een vriendin van me door een zuchtende pendelaar op de vingers getikt werd, heeft ze haar meteen van antwoord gediend: ‘Ik ben wakker sinds half zes, bracht mijn kinderen naar school, gaf mijn baby borstvoeding, heb al een was gedraaid omdat ik die anders niet op tijd droog krijg én bereidde de meeting van straks voor. Dus ja, ik neem nu even een paar minuten de tijd om wat make-up op te doen. En wat heeft u deze ochtend al uitgevreten?’ I love her.”

Jouw ‘make up on the move’-filmpjes zijn enorm populair en je weet intussen als geen ander hoe je het best al rijdend make-up aanbrengt. Wat is door de band genomen het moeilijkste?

“Zonder twijfel: de waterlijn inkleuren met een oogpotlood. Als ik het probeer krijg ik steeds bezorgde berichtjes van kijkers zoals ‘Wees voorzichtig’ en ‘beloof dat je dat nooit meer doet!’ Maar al bij al valt het best mee. Ik volg de beweging van de trein en heb me nog nooit in mijn oog gestoken. Tot nu toe!”

Is er wel al eens iets verschrikkelijks mis gegaan?

“Dat valt best mee. Maar ik ben geen make-upartiest, ik ben gewoon een echte vrouw die zich schminkt dus mijn techniek is nooit perfect. Het gebeurde dus wel al eens dat mijn mascara op mijn neus eindigde of dat ik mijn wenkbrauwen te hard aanzette.

Welke producten gebruik je het liefst op het openbaar vervoer?

“Zelf gebruik ik het liefst producten waarmee je kan multi-tasken. Zo gebruik ik vaak een neutrale lippenstift op mijn oogleden, wangen en lippen. Ik kan ook niet zonder mijn highlighter in stickvorm die ik snel en makkelijk op mijn gezicht kan smeren. Zelfs op mijn oogleden, ideaal voor een dauwfrisse, momenteel mijn favoriete, look.”

LEES OOK: Trinny (van Susannah) heeft een eigen make-uplijn en die is geniaal!

Heb je nog een paar ultieme tips voor aspirant make-up on the movers?

“Gebruik geen penselen. De meeste make-up breng je trouwens het best met je vingers aan, op die manier heb je meer controle over het product. Laat ook je poeders thuis, dat verkleint het risico dat er make-up op de kleren van de medependelaars eindigt. Maar trek je eigenlijk vooral niet aan wat de anderen van je denken. Het is jouw pendeltijd, als anderen een boek mogen lezen of op hun computer tokkelen, heb jij evenveel recht om met je make-up aan de slag te gaan.”