Costume National showt in Milaan

Gepubliceerd op 1 augustus 2013 door Laure Vandendaele
Costume National showt in Milaan

Costume Nat F13 072

Costume National keert terug naar de roots en zal voor het eerst in 20 jaar een collectie tijdens de modeweek van Milaan voorstellen. Dat modestad Parijs het in september zonder het Italiaanse modehuis moet doen, is het laatste van bezieler Ennio Capasa's zorgen. Zijn hart ligt momenteel immers bij zijn geboorteland.  'Italië is een prachtig land dat door een moeilijke periode gaat. Ik wil helpen door mijn solidariteit te tonen', klinkt het.

Costume National is trouwens niet het enige modehuis dat zijn collecties liever tijdens de modeweken van Parijs voorstelt. Ook de nieuwigheden van Valentino en Miu Miu debuteren op de Parijse catwalks.

Daar doet Costume National niet langer aan mee. Het huis is in volle voorbereiding van een memorabele modeshow die bovendien op een unieke locatie, waar nooit eerder een modeshow georganiseerd werd, zal plaatsvinden. Capasa wil hiermee het traditionele karakter van zijn geboorteland aan de kaak stellen.

Of Costume National ook volgende seizoenen in Milaan zal showen is nog niet bekend. 'Ik nam deze beslissing op mijn gevoel en hield helemaal geen rekening met de zakelijke gevolgen van mijn besluit', aldus Capasa.