Raar maar waar: Anna Wintour in een realityshow

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Raar maar waar: Anna Wintour in een realityshowAnna Wintour door Achraf Amiri

[caption id="attachment_2137" align="alignleft" width="588"]Anna Wintour door Achraf Amiri Anna Wintour door Achraf Amiri[/caption]

Anna Wintour in een reality reeks? Het idee alleen maakt ons ongemakkelijk en we willen al helemaal niet in de schoenen van de cameraman staan die haar op de voet zou moeten volgen. En toch blijkt het idee binnenkort werkelijkheid te worden.

Let wel: een zekere nuance is aan zet. We krijgen de hogepriesteres van de modewereld straks niet grofbekkend in één of andere dagboekkamer te zien. Wel moet ze als jurylid van het CFDA/Vogue Fashion Fund verplicht opdraven in een 6-delige docureeks rond de prestigieuze wedstrijd.
Wat? Het CFDA (Counsil of Fashion Designers of America) en Vogue US reiken elk jaar een geldprijs uit aan één of meerdere opkomende talenten, kwestie van hun prille carrières van een startbudget en coaching te voorzien. Rodarte, Alexander Wang, Proenza Shouler, Rag&Bone: het zijn maar een paar van de grote namen die dankzij de prijs ook effectief naam hebben kunnen maken.

Het spreekt voor zich dat het selectieproces daarbij ongemeen streng is. Het aanstormende TV-programma The Fashion Fund zou dat hele proces in zes afleveringen op de voet volgen. Benieuwd wat voor “constructieve kritiek” Wintour in petto heeft…