Kure: reistips van een girlboss en globetrotter

Geüpdatet op 20 februari 2018 door ELLE België
Kure: reistips van een girlboss en globetrotter

Ze is 32 jaar en staat aan het hoofd van twee hippe concept stores in Brussel. Haar Instagram-account telt meer dan 70K volgers. Cyrielle Christiaens is een dynamische jonge vrouw die reist voor haar werk en voor het plezier. Tussen twee vluchten in, konden we haar kapen voor een gesprek. 

10u, een dinsdagochtend – Cyrielle ziet er oogverblindend uit. Ze ontvangt ons met een brede glimlach in haar winkel Kure in de Louizalaan. Ze heeft haar team net een to-dolijst voor die dag gegeven en neemt ons mee naar haar thuis voor een kort interview bij een kopje koffie. We zullen het hebben over mode (een beetje), haar levensstijl (iets meer), maar vooral ook over reizen. Uit haar Instagram-account blijkt immers dat zij altijd en overal onderweg is!

Haar handbagage, een Samsonite COSMOLITE (4 wieltjes) - € 369 gaat altijd mee

ELLE / Je reist vaak: puur plezier of professionele verplichting?

Cyrielle: "Beide, eigenlijk. Ik moet vaak naar het buitenland voor het werk, maar ik doe het graag, dus het is geen opgave. Ik reis minstens één keer om de twee maanden. Ik ben dus geregeld weg, maar nooit voor lang. Doorgaans voor maximaal twee à drie dagen. Ik reis om collecties te bekijken, om vergaderingen bij te wonen of om nieuwe merken te ontdekken. Soms blijf ik wat langer weg: wanneer ik voor mijn werk naar een leuke plaats moet, brei ik er nog enkele dagen vakantie aan."

/ Waar ga je het meest naartoe?

"Voor zaken reis ik geregeld naar Kopenhagen of Parijs. En ook nog naar Stockholm, Londen en Amsterdam. Over enkele dagen ben ik trouwens weer weg!"

/ Hoe lang duurt het om je koffer te pakken?

"Twintig minuten. Meer niet. Ik ben super georganiseerd, neem alleen het noodzakelijke mee. Ik reis altijd met Max, mijn man en zakenpartner. Hij heeft er een hekel aan als ik te veel meeneem. Doorgaans pak ik twee paar schoenen en twee of drie favoriete outfits waarin ik me erg goed voel. Ik leg mijn outfits enkele dagen van tevoren klaar. Ik pak mijn koffer niet overhaast op het laatste moment. Wanneer ik mijn bagage pak, ligt alles al klaar. Dat is snel en efficiënt.

/ Als jullie samen reizen, hebben jullie dan elk een koffer of één grote voor jullie beiden?

"Elk heeft zijn koffer, maar wij hebben dezelfde aanpak. Max is een beetje zoals ik wat dat betreft. Ook hij neemt het strikte minimum mee. Idem voor mijn make-up en toilettas: ik ben dol op de producten van Senteurs d'Ailleurs en ik heb ze ook in miniversies om ruimte te besparen en ze mee in de cabine te kunnen nemen."

/ Hoeveel koffers nemen modefans als jullie mee wanneer jullie een week op vakantie gaan?

"Eén per persoon, en dan nog wel een kleintje! Wij haten het om op de valiezen te moeten wachten. Dat is puur tijdverlies en ik ben altijd bang dat er een verloren zou geraken. Wij gaan dus op reis met twee koffers in cabineformaat (zomer en winter). Zodra het vliegtuig is geland, zijn we weg! Hoe ik dat aanpak? Het is een kwestie van organisatie. Ik neem niet te veel mee, vooral basics. Een of twee broeken en enkele bijpassende tops, en hooguit drie paar schoenen. Oké, soms pik ik wel wat plaats bij Max ... of ik ga ter plaatse een beetje shoppen, maar meestal volstaat mijn handbagage."

Wat vindt Cyrielle zo leuk aan de koffers van Samsonite? Ze zijn geweldig licht en stevig, uitgevoerd in trendy kleuren en formaten – je mag best opvallen tijdens het reizen. En dan is er ook nog haar praktische laptoptas Karissa Biz, onmisbaar om altijd en overal te kunnen werken.

/ Welke eigenschappen moet een reiskoffer hebben volgens jou?

"Hij moet praktisch zijn, licht en stevig! Daarom kies ik ook voor Samsonite. Wanneer ik een koffer koop, let ik vooral op het gewicht. Probeer maar eens een stad te doorkruisen met een te zware koffer … Daarnaast test ik de wieltjes. Ik heb ze het liefst wendbaar, zodat de koffer makkelijk voort te trekken en te hanteren is. De look speelt uiteraard ook mee: ik wil een stijlvolle koffer, want tijdens business trips zijn we onafscheidelijk."

/ Het inpakken: een hele kunst, of gooi jij alles op een hoopje en ga je dan bovenop de koffer zitten om hem te kunnen sluiten?

"O neen, dat gebeurt heel precies. Elk item heeft zijn plaats! Aangezien het een klein valiesje is, vouw ik alles netjes op zodat mijn kleren er ongekreukt uit komen. Ik leef nu al vier jaar zo. Ik pak mijn koffer zo’n vijftien keer per jaar, dus het is bijna een routine geworden."

/ Wat is volgens jou de ideale outfit voor een travelgirl?

"Ik zou zeggen: een paar stijlvolle maar comfortabele sneakers om makkelijk te kunnen rennen in stations en luchthavens wanneer je te laat arriveert (lacht). Een jeans met een hoge taille – ik zweer bij mijn Levi's, en als top een mooi zijden overhemd met een detail op de mouw of op de kraag, en een oversized wollen trui om het buiten lekker warm te hebben."

/ Wat zijn je favoriete vakantiebestemmingen?

"We gaan vaak naar Palma in Spanje, aangezien mijn familie daar een huisje heeft. Voor de rest, overal waar het werk me brengt. Soms is dat echt gaaf! Laatst had ik een zakelijke bijeenkomst in Los Angeles, en toen heb ik daar nog enkele dagen vakantie genomen. Geweldig was dat! Het is mijn droom om eens naar Mauritius te reizen! Ik ben er nog nooit geweest, maar ik zie zoveel foto’s van dat eiland op Instagram … Ik kan niet meer wachten, ik wil er naartoe! (lacht)"

/ Je gaat nooit op reis zonder … ?

"Mijn make-up. Dat is mijn overlevingspakket! Ik heb mijn eigen ritueel, en daar horen mijn producten bij. De laatste keer dat mijn koffer zoek is geraakt, was dat een catastrofe. Ik heb de dutyfreewinkel op de luchthaven toen geplunderd. Vandaar mijn obsessie met handbagage."

Hun kat: George

FOTO’S: credits Justin Paquay.