Daarom moet je een slim haartoestel in huis halen

Geüpdatet op 20 februari 2018 door ELLE België
Daarom moet je een slim haartoestel in huis halen

Net zoals veel andere vrouwen gebruik ik elke dag een stylingtoestel: van haardroger over stijltang tot krultang. En wat is het resultaat? Mijn lokken zijn gevoelig, broos en dof, ondanks de goede verzorging en regelmatige kleuring. Maar dat was vroeger …

Ik ben beautyredactrice en ik test (bijna) alles uit. En als het op mijn kapsel aankomt, hou ik van verandering. Ik wissel dagelijks van een natuurlijke look naar losse krullen of een stijle, strakke coupe… Ik slaag er zelfs regelmatig in om op dezelfde dag verschillende kapsels te stylen. Kortom: ik heb mijn stijltang altijd bij de hand! Maar mijn lokken krijgen het daardoor zwaar te verduren, en ook al zijn ze van nature vol en sterk, ik merk dat mijn dagelijkse kapbeurt haar sporen begint na te laten. De temperatuur van traditionele haartoestellen is vaak te hoog, waardoor je je haren telkens een beetje beschadigt. Eenvoudigweg gezegd: ze worden elke keer verbrand. Daardoor worden ze droog en broos, groeien ze minder snel en verliezen ze hun glans, ongeacht hoeveel verzorgingsproducten je erop smeert.

Intelligente toestellen

Met meer dan 55 jaar ervaring, brengt BaByliss nu een gamma uit met een digitale sensor. Deze intelligente toestellen analyseren je lokken en zorgen zo voor de optimale temperatuur om beschadiging te voorkomen. Eén maand lang mocht ik de haardroger uit het gamma testen. De elektrische motor van dat toestel is uitgerust met een sensor die het opzetstuk herkent en automatisch de luchtstroom aanpast om zo de haarvezels te beschermen zonder toegevingen te doen op de efficiëntie van de droogbeurt.

Mooiere lokken

Na vijf weken merk ik al dat mijn haren gezonder zijn. Het eerste dat me opvalt, is dat ze zachter aanvoelen en mooier glanzen. De autoregulatie van de luchttemperatuur van het toestel voorkomt dat de haarvezel – én de hoofdhuid – verbrandt. En dat betekent dat mijn haren minder snel afbreken of gaan pluizen, en dat ze sneller groeien omdat de puntjes langer gezond blijven. Maar het meest indrukwekkende aan dit toestel is dat ik er zelf niets voor moet doen: het is zò eenvoudig in gebruik. Gewoon in het stopcontact steken, op de knop drukken en hij regelt zichzelf. En mooie lokken zonder dat je er moeite voor moet doen, is dat niet de droom van zowat elke vrouw?

Haarvriendelijke toestellen

Het Digital Sensor gamma van BaByliss bestaat uit vier intelligente, haarvriendelijke toestellen: een haardroger, een stijltang, de Curl Secret krultang en de Air Brush, een verwarmde haarborstel die zorgt voor een gemakkelijke brushing. Elk toestel is eenvoudig in gebruik en zorgt ervoor dat je je lokken snel en gemakkelijk in model brengt. Beschikbaar bij Vandenborre en Krëfel. De haardroger kost 225 € en de andere toestellen 145 € .