Hoe draag je een felgekleurde (fake) bontjas?

Geüpdatet op 19 november 2019 door Laure Vandendaele
Hoe draag je een felgekleurde (fake) bontjas?

Een oversized faux fur bontjas in een felle kleur is een must voor onze wintergarderobe. Maar hoe draag je die zonder er als Pino uit Sesamstraat uit te zien?

Het gebeurt niet vaak, maar soms is een must have mode-item ook nog eens praktisch op de koop toe. De oversized (valse) bontjas houdt je immers warm tijdens de koude wintermaanden, is superzacht en tovert een glimlach op je gezicht.

LEES OOK: Wij houden van madammen in een faux fur bontjas

En zo draag je hem!

1. Dubbelcheck of je wel degelijk met een exemplaar in imitatiebont te maken hebt. We zeggen uiteraard ‘nee!’ tegen dierenleed. Zag je trouwens ons overzicht van onze favoriete vegan beautymerken al?

2. We hebben hier te maken met een wel zeer opvallend kledingstuk. Anno 2015 zouden we het over een ‘statement piece’ gehad hebben. Zorg dus voor een mooie balans en combineer met meer neutrale kledingstukken zoals een jeans, T-shirt, een witte trui of een body met rolkraag.

3. Zo’n kleurrijke bontjas mag dan wel in het oog springen, toch is het niet voldoende om een look te maken. Werk het silhouet dan ook af met de juiste accessoires: een handtas, schoenen, oorbellen, ringen en een vleugje fantasie.

4. Maar: overdrijf niet, je bent Maria Callas niet.

5. Draag hem op het juiste moment. Het is een winterstuk en het heeft geen zin om je in te duffelen als het niet min 5° is. Heb geduld…winter is coming!

LEES OOK: Hoe draag je strakke over-the-knee boots?

Inspiratie

Onze shopping

LEES OOK: 10 key pieces voor je herfstgarderobe

Marie Guérin via ELLE Belgique