Voor jou getest: de nieuwe kleurtechniek contrast color

Gepubliceerd op 3 november 2017 door ELLE België
Voor jou getest: de nieuwe kleurtechniek contrast color

Mijn problemen: een zomerkleurtje dat helemaal passé is, gespleten haarpunten en een coupe zonder enige structuur. Ik ga een kapperszaak van Jean Louis David binnen en leg mijn hoofd in hun handen. Hun missie: mijn haar weer tot leven brengen!

Vrijdag, 15.30 u. - Ik heb een afspraak bij kapper Jean Louis David aan de Hogeschoollaan 7 in Brussel, perfect te bereiken met de auto of het openbaar vervoer

Het kapsalon is gezellig, lichtrijk en propvol: alle stoelen zijn bezet. Het cliënteel is erg uiteenlopend: mannen, vrouwen, studenten en studentes, zakenlui, senioren ... en ik. Terwijl ik even zit te wachten, legt Sébastien, die de zaak runt, de finishing touch aan het kapsel van een cliënte.

De ideale gelegenheid om me even te ontspannen en naar het opgewekte achtergrondgeruis te luisteren. Vrolijke babbels en gelach: de meeste klanten zijn hier kind aan huis. Klanten die regelmatig terugkomen, zijn tevreden klanten; ik bevind me dus duidelijk in goede handen.

De situatie VOOR.

Het is mijn beurt! Sébastien komt op me af met een brede glimlach om zijn lippen. De patron blijkt een vrolijk gestoorde flapuit. Ik ben meteen fan van de energie die hij uitstraalt en de kleine attenties waarmee hij zijn klanten verwent. Ik leg hem uit wat ik zoek en hij geeft me zijn eerlijk en professioneel advies.

Opletten geblazen!

Mijn schoonheidsprogrammaeen modernere coupe, waarbij er met verschillende lengtes wordt gespeeld om mijn haardos te verlichten (ik heb echt veel haar) en om er tijdens het brushen een mooie beweging in te brengen. Dan volgt een natuurlijke kleuring, vol nuances, zodat het licht maximaal wordt opgevangen. Ik test de nieuwe kleurtechniek Contrast Color van Jean Louis David. Omdat ik die avond nog uitga met vriendinnen, kan ik ook gebruikmaken van de Style Bar.

Totale relaxatie, al vanaf het wassen!

Ik heb de kans om het Go Détox gamma van Jean Louis David te testen. Een shampoo, masker en haarspray op basis van actieve kool en zonder enige siliconen, parabenen of sulfaten. Deze producten hebben een zuiverend effect op mijn hoofdhuid, mijn haren voelen lichter en zachter aan.

Shampoo: € 14, Masker: € 17, Haarspray: € 17, te koop bij Jean-Louis David kapsalons.

Mijn probleem is dat ik veel haar heb. Daar heb ik geluk mee, dat klopt, maar zonder aangepaste coupe krijg je snel het bloempoteffect. Sébastien verlicht de massa zonder veel aan de lengte te veranderen, want ik wil mijn schouderlange haar graag behouden. Hij gaat voor een lange, ovale dégradé uit de Iconic herfst-wintercollectie 2017-18. Ik ben dus helemaal mee met de laatste trends!

Daarna is het tijd voor de Contrast Color kleuring die erin bestaat lichte mèches af te wisselen met iets donkerder lokken, zonder tot aan de haarwortel te kleuren zodat je geen zichtbare uitgroei krijgt. Dankzij deze techniek wordt het licht prachtig weerkaatst.

Het resultaat? Een een zachte kleur, jong, natuurlijk gemengd en zonder duidelijke overgang aan de haarwortels. Met deze nieuwe coupe voel ik me lichter. Mijn haren zijn gladder en vallen mooi, zonder dat ik ze lang moet brushen. De kleur is zachter, warmer, en brengt me meteen in een goed humeur.

Ten slotte ga ik langs de Style Bar voor een hip kapsel op amper 15 minuten. Een superhandige service om je look, net voordat je op stap gaat, helemaal op punt te stellen zonder dat je er in de badkamer, op je eentje, hoofdbrekens van krijgt.

Heel erg bedankt aan het team van Sébastien, voor hun adviezen en hun talent!

Vind een kapsalon van Jean Louis David bij jou in de buurt via >>> www.jeanlouisdavid.com

Foto's: Ophélie Châtelain.