Wedding trend: met jezelf trouwen

Geüpdatet op 28 oktober 2017 door Jolien
Wedding trend: met jezelf trouwen

Vind je geen geschikte partner, maar droom je van een huwelijk met alles erop en eraan? Dan trouw je toch gewoon met jezelf!

De emancipatie van de vrouw heeft een absoluut hoogtepunt bereikt! Nadat de verlovingsring werd ingeruild voor de Self Love Pinky Ring moest het er een keer van komen: met jezelf trouwen. Het principe is heel simpel. Je doet een (traditioneel) huwelijk maar dan op je ééntje. Je staat alleen voor het altaar, je legt je geloften af aan jezelf, gaat alleen op huwelijksreis, er staat maar één vrouwtje op de huwelijkstaart en last but not least: je zegt 'ja' tegen jezelf! Er is zelfs al een naam verzonnen voor het fenomeen: sologamy. Alright, er is dus nog hoop voor alle eeuwige single lady's!

Wij zien er alvast de voordelen van in! Geen vervelende schoonmoeder die zich moeit met het hele gebeuren, geen irritante gasten die je verplicht moest vragen omwille van je vriend, geen compromissen stellen,... Moeten we nog even doorgaan?

wedding_trend_trouwen_huwelijk

Het Japanse bedrijf Cerca Travel sloeg zelfs al munt uit het hele fenomeen. Voor een luttele 2800 euro organiseren ze 'éénvrouwshuwelijken'. Zo hoef jij je enkel nog druk te maken over je jurk.

Vooral in de Verenigde Staten, hoe kan het ook anders, verklaart menig vrouw de liefde aan zichzelf met veel toeters en bellen. Opvallend is dat ze meestal rond de veertig circuleren. Wij kennen alvast enkele single vriendinnen waaraan we dit gaan voorstellen...

Psst, lees ook: Wetenschappelijk bewezen: dit is de beste leeftijd om te trouwen