Wetenschappelijk bewezen: dit is de beste leeftijd om te trouwen

Gepubliceerd op 18 mei 2016 door Elise
Wetenschappelijk bewezen: dit is de beste leeftijd om te trouwen

En de ideale leeftijd om te trouwen is ...

32!

Nicholas Wolfinger, een socioloog aan de universiteit van Utah, beweert dat koppels die vroeg trouwen - als tiener of prille twintiger - een hoger risico lopen om te scheiden. Niet verrassend, beweert hij: 'Denk maar eens aan hoe je je voelde als tiener: verward, verliefd, jaloers, onzeker en onder grote druk van ouders, school en vrienden.' Doe daar een huwelijk bovenop, en je hebt het succesrecept voor een nakende scheiding.

"De kans op een scheiding wordt kleiner naarmate je in je late twenties en early thirties komt." MAAR: "Daarna schiet de kans op scheiding weer omhoog naarmate je in je late 30s en vroege 40s belandt.

Kort door de bocht genomen: je huwelijk heeft het meeste kans op slagen wanneer je 32 bent.

0d2d3bb309e2ce62b92b29f5e34ec636

It's all about the money

Sociologen wezen ons er al eerder op dat hoe langer je wacht om met je partner in het huwelijksbootje te stappen hoe meer stabiliteit en dus kans van slagen je hebt.

Waarom? Het zou te maken hebben met het gegeven dat je op deze leeftijd vaak over voldoende geld beschikt voor een huwelijk. Als dertiger ben je overigens nog niet vastgeroest in je gewoonten en heb je nog geen pubers in huis. 

Ach, gelukkig zijn dit slechts statistieken.