Daarom moet ook jij een anti engagement ring dragen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Daarom moet ook jij een anti engagement ring dragen

In tegenstelling tot wat je denkt is de antiverlovingsring trend er een met een positieve boodschap. Hij is gebaseerd op liefde. Liefde voor jezelf. 

Waarom zou je enkel een mooie ring dragen als je verloofd bent? Waarom zou je enkel een verbintenis met een partner vieren? Hoewel onvoorwaardelijke liefde voor een ander iets prachtig is dat gekoesterd mag worden, is het ook belangrijk om van jezelf te houden. En die liefde voor jezelf mag je best vieren met een ring! Althans, volgens de antivervlovingsringtrend toch.

Hoe het begon

Juwelenmerk Fred + Far kwam met het idee om de 'Self love pinky ring' op de markt te brengen. De ring is een symbool voor liefde en toewijding aan jezelf. Hij moet je er dagelijks aan herinneren wie je bent en waar je voor staat. Dit concept is uitgemond in een heuse beweging van self-love. Sterren zoals Lucy Hale en Amber Rose zijn al fan van de 'pinky ring'.

 

Who run the world? Girls! 

De ring is niet alleen een voorbeeld van goede marketing, het kadert ook in een groter geheel: de feministische beweging die de laatste tijd weer in de lift zit. Vrouwen moeten elkaar steunen en leren om zichzelf graag te zien. Hoewel feminisme ook een goede marketing strategie is (denk maar aan de Dove-campagnes!) draait het vooral ook om een positieve boodschap. Een ring dragen om self love te vieren én trots te zijn op het feit dat we vrouw zijn? Count us in!

Mee vieren en jezelf trakteren? Wij zochten de mooiste en meest delicate ringen uit:

(Stagiaire Maaike Geys)