Tutorial: hoe teken ik een bloem in mijn koffie?

Geüpdatet op 30 oktober 2017 door ELLE België
Tutorial: hoe teken ik een bloem in mijn koffie?

Waarom een doodgewoon kopje koffie zetten … als je er in een handomdraai een kunstwerk kunt van maken? Met de nieuwe Creatista ben jij de barista in huis!

Maak de kunstenaar in je wakker!

Koffie zetten met een persoonlijke toets was nog nooit zo makkelijk. Leer in vijf stappen hoe je een bloem tekent in je koffie, als een professional.

Of een hartje, een beer, … alles wat je maar wilt. Laat je verbeelding spreken! "Latte Art" beroert alle zintuigen – heerlijk toch? Eerst geniet je met je ogen, dan met je neus en tot slot met je mond. Nespresso introduceert drie nieuwe BARISTA capsules met een unieke smaak, in Limited Edition: Chiaro, Scuro en Corto werden speciaal ontwikkeld met een palet van subtiele aroma’s. De Chiaro en Scuro koffies gaan heel goed samen met de smaak van melk. Iedereen valt als een blok voor hun textuur, hun finesse en dichtheid.

Met zijn elegante design en glanzende afwerking belichaamt de Creatista het toppunt van knowhow en de uitmuntendheid van Nespresso. Zijn automatisch stoompijpje zorgt voor verschillende melktexturen, net als in een professionele koffiebar. Met romige en schuimende melk naar believen krijg je carte blanche voor de mooiste motieven in elk kopje ... Kortom, de nieuwe Creatista brengt de "Latte Art" van je favoriete koffiebars naar jou thuis, supermakkelijk!

Tips van Aurélie, onze expert:

  • Voor een perfect melkschuim: neem volle of halfvolle melk, recht uit de koelkast.
  • Vergeet niet dat er meer dan 900 koffiearoma’s zijn! Zodra je er melk aan toevoegt, verandert de smaak. Elke Nespresso-koffie heeft zijn eigen aromatisch profiel wanneer je hem zwart drinkt. Vermengd met melk ontvouwen er zich weer nieuwe dimensies.

Het nieuwe koffiezetapparaat Creatista is vanaf nu verkrijgbaar in de winkels van Nespresso en via www.nespresso.com voor € 499.