Bescherming van een gevoelige huid tijdens de winter: dit is onze verzorgingsroutine

Gepubliceerd op 20 februari 2018 door ELLE België
Bescherming van een gevoelige huid tijdens de winter: dit is onze verzorgingsroutine

Voor jou getest: zijdezachte verzorging die de gevoelige huid in de watten legt. De winter gaat zijn gangetje, net als de kou, wind, regen, enz. Een nachtmerrie voor de droge en gevoelige huid! Daarom hebben wij deze nieuwe schoonheidsverzorging getest die speciaal is ontworpen om de kwetsbare huid te verlichten. 

Ik heb een gevoelige huid. Zomer en winter heeft ze bijzondere zorgen nodig om ongemakken, roodheid, een trekkerig gevoel en irritatie zoveel mogelijk te voorkomen.

EEN ZIJDEZACHT GAMMA MET ROZENWATER

Een maand lang (‘s morgens en ‘s avonds) heb ik de reinigingsmelk, tonic en dagcrème getest van Garniers botanische verzorgingsgamma SkinActive met Rozenwater. 

De roos is een krachtig en actief ingrediënt, geroemd om haar verzachtende en antioxiderende eigenschappen, een natuurlijke en hernieuwbare grondstof. De rozen van het botanische gamma worden gekweekt in Bulgarije, Turkije en Iran. Rozenwater wordt verkregen door stoomdestillatie van de rozenblaadjes van de Rosa Damascena, een delicaat proces dat de geur en de natuurlijke bestanddelen van de bloem mooi bewaar

  • Zoveel meer dan gewoon plantaardig

Alle producten van het botanische gamma SkinActive bevatten 96% natuurlijke ingrediënten, zijn milieuvriendelijk en afkomstig van hernieuwbare bronnen. De overige 4% garanderen zintuiglijkheid en een goede bewaring; 0% parabenen, 0% siliconen, 0% kleurstoffen. De verpakkingen zijn gemaakt met respect voor de planeet: de flesjes en doosjes zijn 100% recycleerbaar en de kartonnen verpakkingen zijn FSC-gecertificeerd.

  • Een eenvoudige schoonheidsroutine 

Vier weken lang heb ik me ontschminkt met de botanische reinigingsmelk met Rozenwater. 

Prijs: €3,99

's Morgens en 's avonds doe ik een dosis (even groot als een munt van 2 euro) op een wattenschijfje. Ik begin bij de ogen. De textuur is licht en subtiel geparfumeerd. Het is een geur waar ik dol op ben, vooral 's avonds, voordat ik ga slapen. De formule is bijzonder zacht, ze prikt helemaal niet en de huid rond mijn ogen wordt niet rood. Daarna reinig ik de huid van mijn gezicht en decolleté met mijn vingers. Ik breng het product aan en masseer het met ronde bewegingen in, om de bloedsomloop te stimuleren, totdat het volledig is ingetrokken.

Daarna gebruik ik de kalmerende botanische tonic met Rozenwater.

 

Prijs: €3,99

Ik maak twee wattenschijfjes volledig nat en dep mijn gezicht, hals en decolleté. Na de zachte reinigingsmelk hou ik van het frisse van de tonic, wat een zalig contrast! De ideale oppepper om mijn teint 's morgens wakker te schudden.

Daarna beëindig ik mijn verzorgingsroutine met de botanische dagcrème met Rozenwater.

Prijs: €5,99

Een goede hydratatie is noodzakelijk voor de schoonheid en gezondheid van elk huidtype. Deze zijdezachte verzorging beschikt over een erg aangename crèmetextuur die snel intrekt, geen vette film achterlaat en de huid een onmiddellijk, langdurig comfort verleent. Mijn huid is beschermd tegen elke schadelijke invloed van buitenaf. En die geur!

• Mijn oordeel 

Voor mij zijn de producten van het botanische gamma SkinActive efficiënt en betaalbaar. Vooral de delicate rozengeur krijgt een speciale vermelding: gewoonweg verslavend! Na een maand merk ik dat mijn roodheid zich tot de wangen beperkt en dat mijn huid de hele dag door comfortabel aanvoelt, zelfs wanneer ik vaak buiten ben en de natuurelementen moet ondergaan.

In de zomer, wanneer mijn huid minder gevoelig is, stap ik over op het gamma verrijkt met Aloë Vera Extract. Een actief en hydraterend ingrediënt dat de huid verfrist en haar waterreserves aanvult met een zachte huid en een frisse teint als resultaat.