Q&A: op schoot bij Doutzen Kroes

Geüpdatet op 14 mei 2019 door Laure Vandendaele
Q&A: op schoot bij Doutzen Kroes

BJORN BORG BAW14.264

Aan de vooravond van haar 29ste verjaardag gaf niemand minder dan Doutzen Kroes tijdens de Amsterdamse modeweek de aftrap van het Björn Borg defilé. Het Friese topmodel hield – tot grote spijt van toeschouwers op de eerste rij – haar eigen lingeriesetje  wel bedekt. Gelukkig gaf Doutzen na afloop van de modeshow wel een stukje van zichzelf bloot.

‘Wat zie je er leuk uit!’, lacht Doutzen Kroes me toe terwijl ze mijn hand schudt. ‘Ik ben Doutzen’, voegt ze er voor de volledigheid aan toe. Ik weet uiteraard heus wel wie die indrukwekkende schone is die hoog boven me uit torent. Dat ik mijn in de smaak vallend ensemble eerder die dag uit het rek met laatste koopjes griste, hou ik bij de aanvang van onze vijf minuten samen liever voor mezelf.

Uiteraard wil ik vragen wat zij er zelf voor moet doen om er ‘zo leuk uit te zien’. Want zo’n stralende huid (Doutzen maakte enkele dagen na het interview haar tweede zwangerschap bekend. Was het die pregnancy glow?), haar dat zelfs vanop een halve meter afstand gephotoshopt lijkt en dat frêle maar sterke figuur wil ik ook wel. Maar we moeten het uiteraard over onderbroeken hebben. Niet over de kanten gevalletjes van Victoria’s Secret, elke vraag rond het Amerikaanse lingeriemerk wordt vriendelijk doch kordaat afgewimpeld. Terug naar de orde van de dag dan maar: de 21ste verjaardag van Zweeds lingerielabel Björn Borg. Onderbroekenlol met Doutzen Kroes.

Wat vond je van de nieuwe collectie?

Bjorn Borg mag dit jaar 21 kaarsjes uitblazen en ik zie dat het merk een iets meer volwassen look wil neerzetten. Vroeger was het allemaal iets speelser: veel prints en schreeuwerige kleuren. De kleuren zijn gebleven maar de collectie was iets meer ‘back to basic’. Dat trok me enorm aan in deze collectie.

Wat het sexy genoeg voor jou?

Jazeker! Basic lingerie kan bijzonder sexy zijn. Kijk maar naar de mannen die de show in ontbloot bovenlijf openden! Ik was meteen bij de les en heb heel erg goed op de boxershorts gelet! Die zijn dit jaar trouwens weer losser dan tijdens vorige seizoenen. Het mag allemaal iets losser en dat vind ik eigenlijk wel heel mooi. En sexy.

Je hebt als Victoria’s Secret Angel uiteraard zelf tonnen ervaring met het showen van lingerie. Wat is jouw geheim om in vorm te blijven?’

Er is geen geheim: sporten is voor mij dé manier om op een gezonde manier in vorm te blijven. Mensen geloven graag dat ik geen moeite moet doen maar ik werk keihard aan mijn lichaam. Verder let ik ook op mijn voeding. Hiervoor kan ik rekenen op de hulp van mijn zus (Rens Kroes, check haar blog www.renskroes.com) die voedingscoach is. Zij helpt me bij het opstellen van een gezond en evenwichtig dieet. Maar ik zondig ook wel eens hoor! Tegen Vlaamse frietjes mét mayonnaise kan ik moeilijk nee zeggen! Je moet af en toe genieten van het leven en dat doe ik op gepaste momenten met volle teugen.

Wat zijn jouw favoriete sporten?

Boksen en ballet. Twee enorm verschillende sporten maar ik hou wel van de combinatie van een intensieve en een iets rustigere work-out . Mijn dvd met balletoefeningen neem ik echt overal ter wereld mee naartoe. Zo verandert elke hotelkamer in één klap in een balletzaal.

Hoe vaak werk je je in het zweet?

Minimum drie keer per week. Ik maak tijd vrij om te sporten want in shape zijn is gewoonweg een deel van mijn werk. Voor vrouwen met een fulltime job is het niet makkelijk om tussendoor de tijd te vinden om te trainen waardoor ze er vaak niet aan toe komen. Die vrouwen kan ik een dvd met balletoefeningen aanraden, het is echt een leuke sport.

DoutzenKroes

Je bent net 29 jaar geworden en je staat intussen al een tijdje op de catwalk. Kijk je nu anders naar je lichaam dan enkele jaren geleden?

Zeker. Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat werkelijk niemand perfect is. Mensen moeten weten dat ze vaak enkel gephotoshopte beelden van mij te zien krijgen. Ik verkoop een fantasie maar in werkelijkheid ben ik ook niet altijd het plaatje. Als je de deur uitga zonder make-up, brengt dat voor mij wel eens onzekerheid met zich mee. Ik moet voldoen aan de verwachtingen van mensen. Toch post ik af en toe een foto van mezelf zonder make-up op Instagram, ik vind het belangrijk dat mijn volgers ook af en toe de echte Doutzen te zien krijgen. Ik ben wel meer zelfzeker geworden met de jaren. Op dit punt in mijn leven heb ik alles wat mijn hart begeert: een leuke man (Doutzen trouwde in 2010 met dj Sunnery James, nvdr) , een leuk kind (de 3-jarige Phyllon. Doutzen verwacht nu haar tweede kindje, ndvr) Ik weet wat mijn prioriteiten zijn en ik geniet van mijn werk.

LEES OOK: Doutzen dumpt lingerie
Vind je het moeilijk om ouder te worden in dit vak?

Ik voel me niet geïntimideerd door de jonge garde, ik vind het zelfs stoer dat ik binnenkort kan zeggen dat ik 30 ben. Ik heb intussen al heel wat bereikt maar ik hoop natuurlijk nog even door te kunnen gaan, gewoon omdat ik zo enorm geniet van dit werk. Maar mocht het op een gegeven moment niet meer vlot lopen dan stap ik er wel uit.

Als lingeriemodel geef je jezelf vaak letterlijk bloot. Aan de andere kant ben je ook actief op de sociale media. Hoe ver wil je hierin gaan?

Ik zie dat de sociale media heel belangrijk zijn en steeds belangrijker worden, ook in mijn vak. Sommige modellenopdrachten krijg ik net omdat ik zoveel volgers heb. Klanten hechten hier meer en meer belang aan. Maar ik stel zeker mijn grenzen, al is het af en toe moeilijk. Wanneer mijn zoon bijvoorbeeld iets heel erg leuks doet en ik trots op hem ben, dan wil ik dat moment graag delen. Toch gaan mijn man en ik hier heel erg bewust mee om.

Gezien de sociale media ook een deel van mijn leven uitmaken, vraag ik Doutzen om samen te poseren voor een selfie. Zus Rens, die tijdens het interview in de kleedkamer rondhing, snelt ter hulp. Doutzen poseert als een pro terwijl ik er maar wat onwennig bij sta. Onzekerheid, we hebben er nu eenmaal allemaal wel eens last van.

LEES OOK: Björn Borg stelt nieuwe collectie voor