FIRST LOOK: de handtassen van Alexander Wang voor Balenciaga

Gepubliceerd op 1 augustus 2013 door Laure Vandendaele
FIRST LOOK: de handtassen van Alexander Wang voor Balenciaga

balenciaga

De temperatuur gaat nog een graadje de hoogte in bij het zien van de allereerste tassencollectie die Alexander Wang voor Balenciaga ontwierp. Bye bye studs, gespen en ritsen, hello strakke lijnen en minimalistisch ontwerp! De 'Le Dix' collectie is vanaf augustus te koop.

Op dagen als vandaag is het bijna niet te geloven dat we ooit nog wollen truien, dikke jassen en hoge laarzen zullen aantrekken. In de etalages staat al het moois dat de wintercollectie te bieden heeft al netjes uitgestald maar wij zitten met ons hoofd nog volop in de zomer. Toch maken we voor accessoires graag een uitzondering. Want zelfs wanneer de thermometer temperaturen van 30 graden en meer aangeeft, zeulen we zonder morren onze handtas mee.
Zelfs als het er eentje uit de wintercollectie is. Crush du jour zijn dan ook de tassen uit 'Le Dix'-collectie van Balenciaga.

Deze eerste handtassenlijn die Alexander Wang (na het vertrek van Nicolas Ghesquière eind vorig jaar) voor Balenciaga ontwierp maakt komaf met de overdaad en harde details die de tassen van het van oorsprong Spaanse modehuis zo typeerden. Geen studs, ritsen of gespen meer, de tassen uit Le Dix-lijn zijn clean, elegant en - durven we het zeggen - tijdloos. Horen we daar: investment piece? In dat geval moet je wel wat centen op je bankrekening staan hebben, want een tasje uit Le Dix collectie vraagt om een serieuze investering. De lijn bestaan uit vier handtassen: een groene, een zacht grijze en twee zwarte. Voor de kleine pochette betaal je 750 euro, de prijzen voor de andere tassen lopen op tot 1695 euro.

De Le Dix-collectie is vanaf augustus verkrijgbaar.

1/

Balenciaga-1

Le Dix Cartable Zip - € 1694,15

2/

Balenciaga-2

Le Dix Cartable - € 1464,50

3/

Balenciaga-Headings

4/

BalenciagaAlexanderWang