Polly Pocket maakt comeback in de beauty- en modewereld

Gepubliceerd op 20 september 2017 door Laure Vandendaele
Polly Pocket maakt comeback in de beauty- en modewereld

Polly Pocket, ons favoriete nineties speelgoed (sorry Barbie) maakt ver buiten de speelkamer een verrassende comeback.

Er waren heel wat mensen die niet begrepen wat er nu precies zo aantrekkelijk was aan Polly Pocket, die compacte huisjes met minuscuul kleine poppetjes. Daar kon je toch niet mee spelen? Wel, kritische geesten, wie gezegend was met een grote dosis verbeelding en fijne kindervingertjes vond uren speelplezier in de compacte droomwerelden die zo in de zak van je Olily-jurk pasten. En ja, het gebeurde wel eens dat de dwergbarbies in de stofzuikerzak, tussen de plooien van de zetel of in de wasmachine verdwenen, maar dat was niet minder het geval met Barbie schoentjes of knikkers.

Comeback

Meer dan twintig jaar nadat Polly Pocket in het voorste zakjes van je  Kipling rugzak mee naar school ging, maakt onze beste van weleer een heuse comeback. Niet in het speelgoedrayon maar wel in de winkelafdelingen waar we ons als volwassen wel eens durven uitleven. Die van beauty en mode!

Pocket Candy

polly pocket pocket candy lime crime vegan makeup
Verzamel ze allemaal!

Het speelse en veganistische make-upmerk  Lime Crime liet zich voor de nieuwe Pocket Candy palettejes inspireren door de compacte poppenhuisjes uit de jaren 90. In plaats van een elfenbos of een tropisch eiland vind je bij het openklappen van de vrolijk gekleurde doosjes vijf tinten die je op de ogen en wangen kan aanbrengen. De collectie bestaat uit drie verschillende doosjes (Sugar Plum, Bubblegum en Pink Lemonade) met telkens een eigen kleurenpalette. Net zoals je Panini stickers of Pokémon kaarten hebben de doosjes een heel erg groot 'verzamel ze allemaal' of 'ruil ze met je vrienden' gehalte!'

Pocket Candy in Bubblegum

 

Per Pocket Candy palette betaal je 28,50 euro. Online te bestellen via www.limecrime.com

1/

Handtas

polly pocket fashion hadntas truffle shuffle

Als volwassene kan je misschien niet meer met Polly Pocket spelen, maar je kan het wel dragen. De Britse website Thruffle Shuffle verkoopt Instagramwaardige handtasjes met het bekende logo én een verrassende print aan de binnenkant. Ook de T-shirts of sweaters met het logo zijn de perfecte cadeaus voor die hard Polly-fans.

polly pocket fashion hadntas truffle shuffle open

Hartvormige Polly Pockettas, 43 euro. Via www.truffleshuffle.co.uk